Haute Route Dolomites Swiss Alps reveal

Imorgon är det dags för Haute Route att avslöja rutten för HR Dolomites Swiss Alps 2015! Nytt för nästa år och en stor skillnad från 2014 är att loppet går från Geneve till Venedig (i år cyklade man alltså istället från Venedig till Geneve). På schemat står i vanlig ordning någonstans runt 80-90 mil och 20.000 höjdmeter (det är höjdmetrarna som är behållning i det här loppet!).

I år såg banan och höjdprofilen ut såhär för Dolomiterna:
Dolomites-2014-General_Map-lower
Dolomites_general_profileKanske svårt att se exakt hur banan går, (går att få högupplösta versioner av bilderna om man trycker på dom), men jag hoppas att den går ungefär lika 2015, fast åt andra hållet då. Jag vill jättegärna cykla över Stelvio, passera Bormio och Saint Moritz eller varför inte Andermatt eller Cortina? Det finns flertalet legendariska klättringar och skidorter att besök, lite synd att det inte är säsong för utförsåkning när man ändå är där!

Rutterna för HR Alps och HR Pyrenees är redan ute och det ser ut som om man försöker skruva upp intensiteten en aning till (om det nu går tänker ni kanske?). Det går verkligen att göra det här vidrigare. T.ex. så har Alperna en dagsetapp på över 4000 höjdmeter, vi kom bara strax över 3000 i Pyreneerna i år och det kändes nog så jobbigt. Dolomiterna bjöd på flertalet etapper över 4000 höjdmeter i fjol så vi får väl se imorgon hur “illa” (läs: ROLIGT) det blir 2015! Vad kan möjligen gå fel?

Och för att avsluta på den mer egoistiska fronten så tycker jag att det är mycket hedersamt att Team Sweden får fronta den officiella resultatsidan! Vi kan ju trots allt stoltsera med att jag kom typ näst sist (men jag hade ju faktiskt minst 15 personer som bröt efter mig också, så det så!) och att Tomas kom på 35e plats!
pyr_res

För övrigt har det planterats ett frö som heter HR x 2… det vill säga att köra HR Alps (Nice – Geneve) veckan innan Dolomiterna. Känns ganska klockrent att man landar i Geneve med en vilodag innan det är dags för nästa lopp. Varför inte liksom? Varför?

Leave a Reply