MTB i Vildmarksspåret

Vildmarksspåret är ett MTB-spår i Grimstaskogen som är cirka 8 km långt. Jag var där några gånger i vintras/tidig vår och körde och trots 2-3 försök så lyckades vi aldrig hitta hela vägen runt (det är alltså väldigt dåligt skyltat bitvis).
vildmarkssparet

Eftersom det är MTB-säsong igen så var det väl på tiden med ett nytt försök?
Tyvärr har jag utvecklat svår MTB-rädsla sen min dubbelvurpa i september, det var ju ett stort misstag att inte cykla mer MTB direkt efter det. Rädslan är svår och jag bromsar för typ löv (inte riktigt, men nästan). Helt otroligt att två små vurpor kan ställa till med så mycket besvär i huvudet. Problemet blir ju värre av att det är så halt och svår-cyklat i skogen just nu. Blöta rötter är som såpa och blöta stenhällar när temperaturen börjar närma sig nollan är också som såpa. Jag tror att med dubbdäck på och lite snö så man inte ser rötterna och stenarna så kommer rädslan snart försvinna. Det är bara cykla på så ger det säkert med sig allt eftersom. Det sitter ju bara i huvudet.

Starten på spåret är väl “skyltad” i alla fall, även om vi inte hittade dit först i slutet.
Foto 2014-11-24 21 05 40
Hur gick det med Vildmarksspåret då?
Jo, men det gick helt ok. Tyvärr är det rätt uselt skyltat och jag hade av någon anledning tagit bort GPS-filen från min GPS så vi fick stanna och titta på telefonen titt som tätt för att hitta, inte så effektivt alltså. Sen så är det rätt mycket rötter och stenhällar i det där spåret och då blir det väldigt svårt att ta sig fram såhär års.

Man skulle ju kunna tro att 8 km inte tar så lång tid att cykla men det tog oss tyvärr nästan 2 timmar att ta oss hela vägen runt. Då hade vi i och för sig inte speciellt bråttom och var vilse ett tiotal gånger så förbättringspotentialen är ju enorm. Jag funderar personligen på att dra på dubbdäcken så blir det förhoppningsvis lite bättre fäste nästa gång. Jag vet inte annars hur man ska undvika att halka omkring på rötter och annat?
Foto 2014-11-24 19 50 33 Foto 2014-11-24 19 50 54 Foto 2014-11-24 19 54 23-1 Foto 2014-11-24 19 54 30OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oavsett så känns det ändå lite roligt med “pannlampsäsong”, lite tråkigt att det är mörkt hela tiden men vad ska man göra? Jag tror att det kommer bli än roligare så fort det kommer lite snö, då är det mjukt när man ramlar och man ser inte alla faror! Snart så..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply