Trainer season is here

Nu ska jag visa vad jag ägnar mig åt om kvällarna (eller inte varje kväll, så kul ska vi inte ha det, men ibland i alla fall). När jag inte är ute och cyklar med clowner så kör jag mycket på min trainer vintertid. Även om jag uppskattar väldigt mycket att även cykla ute på vintern (snöcykling i skogen, finns det något bättre?) så gör sig intervaller och pass med mer detaljerat upplägg när det kommer till hastighet/puls/innehåll m.m. bättre inomhus på trainer.

Vad kan man hitta på, på trainern då?
För att inte dra fram tidernas klyscha och säga att “the sky is the limit” så kan vi åtminstone nöja oss med att säga att det går att göra i princip vad som helst. Nu är det inte jag som bestämmer över min egen träning längre (mer om det i ett annat inlägg) så jag behöver inte fundera över innehållet själv.

Häromdagen körde jag 10 min tröskel och sen 3 spurter. Ganska “lätt” intervallpass.
DSC_0804

Vill man prova på hur det känns att cykla döende så passar ett återhämtningspasset. Målet för återhämtningspasset är egentligen att bara hålla pulsen så låg som möjligt och försöka hålla upp kadensen runt +90. Egentligen borde man kanske köra det här passet utomhus men det känns vintertid inte lönt att spendera 15 minuter att klä på sig för 45 minuters cykling. Inte alls effektiv tidsanvändning där inte.
DSC_0842

Idag, på temat döende, så var det en 20-minuters “all out”-intervall på schemat. Det borde vara ganska lätt att förstå att “all out” inte syftar på att man ska spara sig. Jag är tyvärr inte alls i form så 20 minuter “all out” är faktiskt mer än jag orkar. Det är klart att jag orkar cykla 20 minuter på en relativt hög nivå men jag orkar inte pressa mig hårt så länge. Jag försökte stundtals pressa upp lite mer under intervallen men märkte på en gång att det inte gick att hålla. Går det inte att hålla är det ingen idé att pressa. Ynka ~260 watt kanske det blev, inte så mycket att skryta om men det är ju ändå bara november och jag har inte tränat riktigt på typ 1.5-2 månader. Vem bryr sig liksom?
DSC_0843

MEN, det absolut bästa med att köra trainer hemma! Man kan välja musiken HELT själv. Det finns ingen bättre Dj än jag själv (jag höll på att ge mig själv artistnamnet Missy K här men det kändes mest löjligt).

Favoriterna är en låt med Green day och en med Laleh! Eller egentligen finns det åtminstone 5-10 låtar som kvalar in på favoritlistan. Darin går hem och den här och den här och den här och så vidare. Ja, men ni ser. Fast om vi ska vara helt ärlig så är det Green day-låten som tar hem titeln som bästa pepp-låt. Den tyvärr lite annorlunda refrängen med “Ha ha you´re dead” (jo, jag vet, det är lite negativt och så) höjer pulsen med säkert 5-10 slag under vilken intervall som helst. Det spelar ingen roll om jag redan är döende, med rätt musik så finns det tydligen ett steg över döende.

Nej, men det här blev ju inte så roligt. Trainer och musik är en bra kombination hur som helst. Det är väl slutsatsen.

Leave a Reply