Alternativträning: Långfärdsskridskor

För några dagar sedan var det dags för premiär på naturis för året (jag får ju dementera när jag skrev att jag aldrig åkt på naturis innan, det har jag ju, fast jag tror nog att jag bara åkt på plogad bana då och aldrig “fritt” så det blev en halv premiär i alla fall).

Norrviken bjuder ju på fantastiska förhållande just nu, det var kanon förra helgen när jag åkte och tydligen ser det trots vädret nästan lika bra ut även den här helgen. Det är ju svårt att se på bilden nedan, men luftbubblorna under isen är cirka 10-15 cm ner vilket var rätt coolt att se. Så såg det ut på många ställen över hela Norrviken, det kändes tryggt att se bubblorna för då fattade man snabbt att isen var rätt så tjock.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Så gott som perfekta förhållanden för långfärdsskridskor men även fast isen var så tjock så kändes det lite osäkert att glida omkring där helt utan säkerhetsutrustning. Lyckligtvis har storasyster komplettera med isdubbar och räddningslina i födelsedagspresent så nästa gång har jag åtminstone en halv chans att ta mig upp ur badet om jag skulle råka plurra. Tror det är bra att ha lite respekt för isen även om det är mycket folk ute och den ser ut att vara väldigt tjock, man vet aldrig liksom.

Det är ändå lite förvånande vad folk kör runt på isar med halvt och inget omdöme, värst var ändå mannen utan någon som helst utrustning som skate:ade omkring med en barnvagn. Den risken skulle jag aldrig ta med en liten knatte, ännu värre blev det sen när han åkte omkring med stackars ungen i famnen (utan hjälm såklart), krävs ju inte så mycket för att ramla och då kanske man ligger där med sitt spädbarn under sig. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Får se om det hinns med en tur i helgen till och med, annars får det väl bli nästa vecka för nu är det slut på lediga vardagar (suck) och åter dags för mörka träningskvällar.

Leave a Reply