Ännu en dag i solen!

Det här vill man ju inte erkänna egentligen för alla där hemma, men igår var det förhållandevis kallt. Jag cyklar gärna i kort-kort men igår så hade nog lite mer kläder inte alls varit för mycket. Det blåste rätt kalla vindar och speciellt efter rundan när jag satt i solen nere vid havet så blåste det riktigt kallt.

MEN, idag har det vänt, en varmfront är på väg och trots att det blåste ungefär lika mycket idag så var det varma vindar, ingen väst, inga ärmar, inga handskar… precis som det ska vara.

Dagens runda gick initialt på samma vägar som igår men sen vek jag av åt ett annat håll. 7-8 mil var tanken, sådär lagom långt för en solo-tur. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Igår försökte jag navigera med Garmin, det gick men var inte klockrent. Idag navigerade jag med karta, det gick men var inte heller klockrent. Kanske mest för att en cykelväg inte började där den skulle och när jag väl fann den så var det GRUS och LERA!! Gav upp efter några hundra meter, tog en annan väg och sen när jag anslöt på samma cykelväg fast lite längre upp så blev den asfalt (men var grus/lera åt det hållet som jag först försökte ansluta från). Inte riktigt optimalt att ta med såna vägar på en karta som är inriktad på cykel, då borde man förstå att även landsvägscyklister kommer hitta in på den vägen. Men men, gnäll gnäll.. jag har väl inget att gnälla över egentligen?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev en tur mot Campos och sedan mot Llucmajor och via MA19A hemåt till S’Arenal. Träffade på ett svenskt par på en bensinmack i Llucmajor när jag fyllde på vatten och tog en glass i solen. Dom berättade att det precis som jag väl egentligen vetat, varit ganska kallt och regnigt här senaste veckan men att det verkar vänt nu. Känns som om jag kom ner i precis rätt ögonblick. Hur som var det trevligt att konversera lite på svenska, herregud, åker verkligen människor på semester ensam? Känns helt ok att vara ensam och cykla själv, fika/äta själv, sova själv, hänga själv men det saknas liksom något när man inte har någon att riktigt konversera med…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen blev det Boccadilo och Mojito på stranden nere vid havet. En udda kombination kanske men den funkar oväntat bra. Idag gick det att sitta vid havet i vindarna utan att frysa, riktigt varmt och skönt var det faktiskt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om en liten stund får jag äntligen sällskap och imorgon väntar tydligen en monsterrunda(!) ut till Formentor. Formentor ligger alltså på andra sidan ön, för er som undrar. Varför vi ska dit kan man ju undra, mest för att vi aldrig varit där och för att asfalten är nylagd och för att det gäller att maximera antalet timmar på cykeln i solen…..

Leave a Reply