Palma – Formentor t-o-r på en dag..

Hinner inte skriva så mycket just nu, men vi kan sammanfatta dagen med att det började med ett vilset litet lamm längst med motorvägen och slutade med defilering in på strandpromenaden i Palma lagom till solnedgången…

Till Formentor kom vi alltså, och även tillbaka.. mer senare, får bli en bildbomb så länge!
————————————————————————————–

Sådär, ett dygn senare så är det äntligen dags för några ord om gårdagens runda. Vi gav oss iväg runt 9.30-10.00 ungefär från Palma och stötte snabbt på ett vilset litet lamm bara några km utanför Palma, stackarn sprang och bräkte på servicevägen precis bredvid motorvägen. Jag försökte mata honom med lite sportdryck men det tyckte han inte om (inte riktigt läge att försöka med modersmjölken som var det han antagligen suktade efter). Ingen gård syntes till i närheten så vi fick lämna stackarn. Sen begav vi oss med Port de Pollenca och början av stigningen ut till Formentor.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fantastiskt väder och fantastiska vägar hela vägen till Port de Pollenca, där blev det en behövlig glass i solen vid stranden och lite vätskepåfyllning. Här hade vi cyklat 60 km ungefär och hade väl cirka 20 km ut till Formentor och fyren. Ännu märktes inga tecken på eventuell trötthet hos någon av oss, utan det var piggt, fräscht och god stämning.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter den första lilla klättringen på någon km så kommer man till en liten topp med fantastisk utsikt. Hit hade Robert cyklat tidigare (och jag väl halvvägs någon halvregnig dag då jag inte ens tog mig hela vägen hit) men sen väntade nya vägar för oss båda, och vilka vägar säg! Nylagd asfalt, härliga serpentiner och fantastiskt väder.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Måste säga att tunnel-i-berget är en favorit, man tröttnar aldrig. Sen att det kändes väldigt vanskligt och osäkert att köra igenom här på hemvägen var en annan sak. Det tar emot lite att släppa på farten när man inte ser mer än ett ljusskimmer i slutet av en kolsvart tunnel. Lyckligtvis var ju asfalten nylagd så man behövde inte oroa sig för hål.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och plötsligt händer det, man kommer runt hörnet, och där är den, fyren!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det var verkligen mer än värt att åka dit ut hela vägen från S’Arenal (Palma). Tror det blir svårt att ta sig ut dit med en grupp sen när det är dags att börja guida så det känns shysst att ha hunnit med detta innan. Väl ute på udden så var ju återigen dags för en glasspaus och därefter bara ta samma väg tillbaka när till Port de Pollenca och en välbehövligt sen lunch (runt 16 satte vi oss ned för den).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Därefter var det dags för “lite” plattåkning tillbaka till S’Arenal. 6-7 mil väntade och vi kände oss inte speciellt stressade eftersom vi visste att vi skulle rulla in på strandpromenaden i Palma lagom till solnedgång. På hemvägen blev det något litet nödstopp för att fylla på men sen rullade vi vidare utan stopp. Man började ju bli rätt seg på slutet men det gick oväntat smidigt hela dagen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Precis som förutspått så defilerade vi in på strandpromenaden lagom till solnedgången..
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

172 km blev det och mest hela dagen tog det, men vad gör det när man är i solen på Mallorca? Trots att vi bara var två och rätt sega på slutet så gick det hur bra som helst, inga sura miner och inget tjafs utan bara underbar cykling och fantastiskt väder.

Så, Formentor med dess nylagda asfalt rekommenderas starkt..

Leave a Reply