Ibland blir det inte som man tänkt sig…

Idag var tanken att jag skulle cykla en platt runda på cirka 90 km med mitt gäng. Först förbi Randa och sen upp till Petra, fika på torget såklart och sen hem igen. Eftersom Peder inte hade lockat till sig så många deltagare i sin grupp så cyklade han också med som en till ledare bara, vilket skulle visa sig vara väldigt bra.

Efter 17.8 km så smäller bakdäcket och så var den dagen över. Lagar den förmodade punkteringen, blåser upp slangen och märker att den tittar ut på ett ställe. Släpper ut luften igen och märker att däcket har gått. Får tag i servicebilen som är förhållandevis nära, skickar iväg Peder med gruppen och planen är att jag ska ansluta någonstans längst vägen sedan om det är möjligt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dessvärre så finns det inte rätt grejer i bilen så jag hamnar nere i Arenal på cykelbutiken. Nytt bakdäck fixat och sen ska servicebilen vidare mot kusten. Jag inser att dom andra är alldeles för långt bort så det är ingen mening att försöka ta sig åt deras håll. Så jag åker med servicebilen och hoppas kunna hitta några andra grupper.

Mycket riktigt hittar vi två grupper nere i Sa Rapita på ett fik och det är bara slå sig ner i solen för en lunch precis vid havsremsan. Riktigt vackert och varmt idag.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen får jag 10 deltagare från en grupp som jag rullar 4 mil hemåt med. Det blev ändå 6 mil för min del men inte riktigt den dagen jag tänkt mig och inte riktigt med de deltagare jag tänkt mig men det blev rätt så bra ändå.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Imorgon blir det Coll de Soller, Deia och Valdemossa. En fantastisk sträcka och en riktig favorit, det kommer bli grymt förutspår jag. Hoppas vädret håller i sig med klarblå himmel, strålande sol och lite vind. Ännu en magisk cykeldag väntar.

Leave a Reply