Gran Fondo New York coming up

Nu är det bara en dag kvar tills det är dags för att cykla Gran Fondo New York för första gången. Tyvärr har väderprognosen ändrats lite från strålande sol och inga moln till lite regnstänk på morgonen och lite mer moln under dagen. Det ska fortfarande vara väldigt varmt, redan 15-17 grader klockan 7 på morgonen när starten och går och upp emot 25 när det börjar närma sig målgång så det kommer inte göra så mycket om det regnar lite. Igår hämtade jag ut mitt startkit och den obligatoriska Gran Fondo-cykeltröjan som man MÅSTE cykla i. Det kan man ju tycka vad man vill om, men den är rätt snygg så det känns helt ok. Jag köpt till en matchande vindväst för att se lite enhetlig ut och det känns rätt så skönt nu när det eventuellt ska regna vid start, då är en väst perfekt. DSC_7545-1 Loppet är 100 miles, det vill säga 160 km och det är ~2500 höjdmeter vilket känns sådär lagom jobbigt. Jag känner mig fortfarande extremt luttrad efter Haute Route så jag tycker allting under 3000 höjdmeter är “ingenting”. Fast innerst inne vet jag ju att 2500 höjdmeter är ganska mycket och det kommer kännas det med, men det blir kul.

Längsta klättringen, Bear Mountain, är “bara” 6 km med snittlutning på 6% så det känns sådär lagom. Den klättringen är dessutom ganska tidigt i loppet vilket är skönt. Sen går det mest upp och ner så det känns som om det kommer vara få platta partier om man kollar höjdprofilen. Man kommer få jobba hela tiden alltså, kan bli jobbigt med andra ord (det blir det nog oavsett eftersom det ju ändå är 16 mil men ändå).

Jag har ingen aning om man kommer cykla i spontanklungor eller om det är mer solokörning som gäller, jag antar att det lär visa sig efter ett tag. Eftersom det är så mycket upp och ner så känns det som om man kommer hamna själv en hel del. Men det lär ju visa sig om inte annat. KUL ska det bli oavsett. Course_Guide_2015_REV4-noguides One day to go…

Leave a Reply