CykelVasan 2015: Imorgon smäller det

Imorgon är det dags för en av årets höjdpunkter, nämligen CykelVasan! 94 km MTB (ej teknisk, utan mest grusväg/skogsväg/lite asfalt och lite stig). Det är över huvud taget inte tekniskt och finns faktiskt folk som kör CX (fast det skulle jag personligen inte göra för det är rätt brötigt och stötigt bitvis och då är MTB:n grym). KUL KUL blir det hur som!

Väderprognosen ser fantastisk ut och det kommer vara nästan 20 grader redan vid starten (min start går redan 8:50!). Jag kör i Rejlers-kitet (ibland tänker jag att jag borde bränna det för jag har inte förtjänat att förknippas med detta fantastiska gäng som körde VR på 7.45 men någon måste ju vara maskot) och dessutom sticker outfiten och hjälmen ut så det är bra så man syns. Inte för att någon spanar på mig imorgon ändå.DSC_0429-1 DSC_0434-1
Tyvärr är hjälmen lite solskadad, men jag har försökt använda den sparsamt för att bespara den mer skada (detta är ett tidigt prov-ex, POC är medveten om problemet med färger som bleknar så räds inte POC-hjälmar, detta är bara ett äldre undantag).

Nummerlappen sitter på cykeln så jag kommer inte gå att missa imorgon (det är något med lopp och en stor nummerlapp på styret alltså). Jag förstår ju syftet med att ha en lapp framifrån, men jag har kablar i vägen på alla mina cyklar! Speciellt på min racer där jag faktiskt inte kan få dit en nummerlapp på styret utan att den i princip hänger i luften i kablarna. Varför kan man inte göra en lite mindre nummerlapp om den nu måste sitta på styret? Jaja, gnäll gnäll gnäll gnäll gnäll gnäll… .. vem bryr sig? Nummer 3961 är jag, det är väl egentligen det viktigaste att veta om man är intresserad av att stalka mig. DSC_0430-1Det går att följa spektaklet HÄR: Resultatservice (och mitt nummer är som sagt 3961)

Mina tider från 2014:
CV-2014

Det tog alltså 3:44:08 från startled 12 och jag har precis lyckats seeda upp mig till startled 12 även i år. Det sägs att banan är ~1km längre i år, oklart om det är bekräftat dock. Men förutsättningarna är bättre med mycket torrare underlag och en rätt stökig bit (som 2014 bara var lervälling) vid Oxberg är borta och det är betydligt snällare just där när dom dragit om banan.

Jag hade ju förhoppningar när jag körde EngelbrektsTuren men dessa blev ju grusade. Det berodde i och för sig mest på att banan var betydligt mer teknisk stig än tidigare år och framför allt på att det bara var lervälling överallt. 2014 var det snustorrt på EngelbrektsTuren och det gör ju stor skillnad. Nu är det tvärtom på CykelVasan, blött 2014 och snustorrt 2015, det är mycket lovande måste jag säga. Oavsett så SKA jag slå min tid från 2014, annars kommer jag bli rejält besviken.

Sub3h40min vore shysst och Sub3h30min vore lite överkurs och ett riktigt bra resultat. Men vi får se, så länge jag slår min tid från 2014 så är jag nöjd! Håll tummarna!

Leave a Reply