Efter regn kommer cykelvård!

Efter Ride of Hope så har Exan varit i akut behov av lite kärlek, vevarna/pedalerna började knaka sista dagarna och på sista etappen så lät det pinsamt mycket varje gång jag tog i. Jag gillar inte att åka omkring med en knakande cykel men när det inte hjälpte att dra åt grejerna så insåg jag ju att en rejäl tvätt antagligen behövdes och det var lite svårt att få till ute på fält. Så det var bara leva med knaket tills resan var över.

Nu har jag tvättat upp pärlan, kollat vevarna och där fanns det inte smuts men däremot så hade ena pedalen grusat till sig rejält. Sadelstolpen innehöll ett mindre grustag också så den är rengjord och när jag testcyklade i går så var cykeln helt tyst. Äntligen!

När jag ändå höll på så passade vi på att skruva lite på växlarna på MTB:n. Det vankas ju CykelVasan på lördag så det är bra om växlarna sitter där dom ska. Jag gjorde misstaget att lämna in cykeln på gaffelservice och sa samtidigt ja till en “grundkoll” och när jag fick tillbaka cykeln så var mina perfekt justerade växlar mycket sämre än innan. Kanske inte helt optimalt att åka omkring med hoppande växlar på CykelVasan så jag hoppas det är justerat nu. Ska försöka få till en sista liten provtur i eftermiddag för redan imorgon på morgonen bär det av norrut mot Sälen!

Ska bli roligt att få avsluta semestern med en helg i dalarna och ett nytt PB på CV:an!

Leave a Reply