Haute Route – Etapp 1: Nu kör vi!

Nu är det dags för den första etappen på årets äventyr!

Geneva – Crans-Montana
176km | 4500M + | 2300 M –
DOLO_StageMaps2015-01

Dolomites_Profiles_Stage-01-01
Ascents of the day
Col de Cou, 1,116M (3rd class), 527m of altitude gain over 8km, 6.6% average
Col de Terramont, 1,096M (3rd class), 136m of altitude gain over 3.6km, 3.8% average
Col du Grand Taillet, 1,041M (2nd class), 483m of altitude gain over 8km, 6% average
Pas de Morgins, 1,369M (2nd class), 444m of altitude gain over 15km, 2.9% average
Crans-Montana, 1,500M (1st class), 982m of altitude gain over 21.5km, 4.6% average

Jag har inte lyckats hitta så mycket detaljerad information om klättringarna, det kan betyda flera saker. Dels att dom inte är “någonting” att ha, därför finns det inget skrivit eller dokumenterat om dom, eller så är dom bara inte så välbesökta men överj*vliga ändå. Det lärde jag mig i fjol att en okänd klättring är absolut inte lika med en lätt klättring. Jag tycker ändå att morgondagens etapp ser ok ut, det kommer förvisso bli en väldigt lång dag och många höjdmeter ska avverkas men det känns helt hanterbart. Jag ser framför mig La Marmotte innan vi nådde Alpe d’Huez och då känns det genast bra.

Col de Cou:
ColdeCou

Pas de Morgins:
Pas_de_Morgins_Abondance_(F)_profile

Jag är nervös för hur det ska gå, vilka är med? Kommer jag vara sist? Kommer jag klara cut off:en? Kommer jag vara bland dom sista 10-15 cyklisterna i år igen eller hur ska det gå? Vi är ungefär dubbelt så många som i fjol så det borde betyda att jag borde procentuellt ha flera individer bakom mig, sen tycker jag att jag är bättre så det borde också borga för samma sak. Men vi får se, jag vill bara komma i mål och klara tidsgränsen varje dag, mer bryr jag mig inte om!

NU KÖR DET IGÅNG!!

Leave a Reply