Haute Route: Börjar det bli tjatigt ännu?

Haute Route, har ni hört talas om den förut? Börjar det bli tjatigt ännu? Ja, det är bara till och vänja sig för det kommer bli värre och värre ju längre veckan fortskrider. Eller så råder det internetskugga över hela Dolomiterna och ni kommer inte höra ett ord från mig, vem vet? Det lär visa sig.

När vi var nere i Race Village så passade vi på att fotografera oss och såhär i efterhand så kan man ju tycka att dom borde ha flyttat om så att den där ställningen inte skuggade hela bakgrunden och förstörde halva fotografiet men det är lätt att vara efterklok. Fotografen tyckte jag skulle hoppa eller göra något “roligt”, varpå Neil sa åt mig att lägga armarna på hans och Niels axlar och vips så var jag uppe i luften. Vem behöver podiumbrudar när man har Niels och Neil vid sin sida?
HauteRoute HauteRoute2
Sen hann jag vila några timmar på hotellet och framåt 14-tiden drog vi ut på en liten kort tur runt Geneve. Det blev cirka 45 km och 500 höjdmeter, lagom såhär dagen innan dagen. Det är skönt att vara ute och cykla lite och vänja benen vid lite berg.


Det är väldigt varmt här, över 30 grader och det rinner verkligen svett om en bara man sätter sig på hojen. Men det är bara till att njuta för det pratas om att vi är på väg mot ett regnoväder och det är just nu SNÖ (FATTAR NI, SNÖ!!!!) i prognosen för Stelvio. Jag vågar inte ens tänka på det, hur f´n åker man utför med racer om det är SNÖ? Naturligtvis kommer det inte lägga sig på vägen, men ändå? Vad ska jag ha på mig? Jag har inga vinterkläder med mig o.s.v!

Jag hoppas prognosen ändrar sig, det är ju rätt många dagar kvar men att vi inte kommer få 30 grader hela veckan är nog bara att ställa in sig på. Vi hade väldig tur förra året när vi hade perfekt väder varje dag så det hade varit för mycket att förvänta sig samma sak i år igen. Imorgon blir det dock fint, 18 grader redan 7 vid starten och närmare 30 när vi går i mål framåt lunch/eftermiddag! Inget att klaga på.

Morgondagens etapp på överröret, dom där klistermärkena är guld värda! 4 “små” klättringar, 176 km, 4050 höjdmeter, cut off-time på 10h30min och lite sol på det så!
DSC_0611-1

Leave a Reply