Haute Route: Warm up ride #1

Idag har vi haft en fantastisk dag på cykeln, precis sådär avslappnat och härligt som man drömmer om att kanske alla cykelturer borde vara. Vi började från Geneve och sen guidade lokalbon Neil (han är med i Fredrikshof för han har familjen i Stockholm) ut oss mot sista klättringen för deltagarna i Haute Route Alpes. Dagen till ära hade vi matchande Haute Route National Jerseys helt osynkat! Great minds think a like.. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här försökte vi få till ett fotografi med mig och Haute Route-lastbilen, vi kan väl konstatera såhär i efterhand att det gick sådär. Tips från coachen: Ta alltid flera bilder när du fotograferar så är sannolikheten större att det blir en bra också…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
När vi lämnade den större vägen och började klättra uppåt så kom vi snabbt upp i en miljö som påminde om någonting som var hämtat direkt ur Sound of music. Magiskt vackert och grönt så långt ögat kunde nå och bergstoppar i bakgrunden oavsett vilket håll man tittade åt. Det här är ju en av anledningarna till att man gör sånt här. Allt man får se och uppleva som man antagligen skulle ha missat annars.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sen hittade vi snabbt ut på klättringen där Haute Route Alpes deltagarna slet sig uppåt efter en veckas möda. Kändes både bra och dåligt att se dom, dels blir man ju avundsjuk för att dom har klarat av allt sitt jobbiga och är på väg mot mål. Samtidigt så ser man ju fram emot sin egen resa och tycker det ska bli hur kul som helst också. Kul att se massa ansikten som man kände igen från 2014 också, folk kommer tillbaka, det är ett väldigt gott betyg till arrangemanget och upplevelsen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sen lämnade vi loppet och svängde upp till toppen och käkade lunch med världens utsikt. Därefter rullade vi ner till Geneve och hängde lite i Race Village (deltagarna hade inte kommit dit dock) och därefter tog vi en glass vid sjön.

Sen nämndes det att Assos har en flagship store i Geneve så då blev vi tvungna och cykla dit. Det blev ingen än jag gladare för eftersom jag lyckades fynda ett par nya shorts på rea för under 1000 kr. Assos är ju inte det billigaste så att köpa ett par shorts, oavsett modell, för under 1000 kr är ingenting som direkt händer så ofta.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
I affären stod en BMC Lamborghini Edition racer, 20 exemplar har tillverkats totalt och prislappen ligger på nätta 19.900€! Prisvärt, verkligen.. .. tror ni det kommer privat betjänt och mekaniker för det priset? Någonting borde ju ingå för den summan….

Leave a Reply