Haute Route: Geneve – Här är jag!!

Äntligen på plats i Geneve, 30 grader är det, igen!

Sist jag var här var det +30 grader och vi var på väg hem från La Marmotte-veckan och hade ett litet “moment” på flygplatsen. Kortfattade så slutade det med att jag kallade en vakt för någonting med f*cking stupid och svor högt och länge på svenska. Lyckligtvis slängde han inte ut oss och han hade förtjänat det (nja, kanske inte, men nästan i alla fall). Jag brukar aldrig någonsin vara otrevlig på riktigt mot människor men han lockade verkligen fram det värsta. Skyller på att värme och tokstress dagen efter Marmotte gjorde sitt med humöret.

Den här gången gick det bättre, flyget i tid, cykel och väska kom snabbt, inga ohjälpsamma vakter så långt ögat kunde nå, taxi utanför, direkt till hotellet på typ 10 minuter, snabb incheckning och nu är jag här!

Jag åkte efter jobbet så jag kom fram lite senare men det gör inte så mycket, hellre framme sent än att behöva åka tidig lördag morgon. När cykeln var monterad så passade jag på att ta en liten kvällspromenad. Geneve är verkligen vackert! DSC_0565-1 DSC_0576-1 DSC_0584-1
Choklad och klocklandet, passar mig ganska bra faktiskt, speciellt chokladen. Testa att vara i Schweiz en längre stund och åk hem till Sverige sen och ät lite Marabou-choklad så ska ni få se på skillnad. Marabou är ju inte choklad, men man är så van så det funkar, har man däremot ätit riktig choklad så får man snabbt upp smaken. Däremot visste jag inte att Festina hade en Tour de France edition av en av sina modeller men man ska väl inte bli förvånad, cykel och pengar går hand i hand alldeles för ofta.

Ja, men nog om det (världens virrigaste inlägg kanske, är det Haute Route-febern?)
DSC_0581-1
Imorgon blir det samling vid blomklockan vid 10 för avfärd ut i något närliggande berg. Och då kanske ni undrar, men Haute Route startar ju på måndag? 20.000 höjdmeter? Ska hon cykla berg innan bergen? Jo, men att cykla lite berg både lördag och söndag, sakta sakta och inte så långt, gör att benen kommer igång i bergs-mode snabbare. Det fungerade i fjol och det har fungerat inför La Marmotte då vi ju cyklar berg en vecka innan. Jag tycker benen kommer in i bergsklättrandet om man värmer upp med berg, på måndag har jag inte tid med uppvärmning, då startar det ju.

Men det blir ingen hårdkörning imorgon, absolut inte, lugnt och ledigt. Vi ska försöka möta upp målgången av Haute Route Alpes som sker här i Geneve hade vi tänkt. Neil som bor här ska guida ut oss till rätt berg där dom andra går i mål. Ska bli kul att se alla avsluta sin vecka, fast det känns också lite jobbigt när man precis ska påbörja sin egen och har allt det roliga (läs: jävligt smärtsamma) framför sig. Skönt med solskensbergcykling i alla fall, imorgon ska det bli 32-33 grader…..

Leave a Reply