ITU World Triathlon Stockholm 2015: Den andra dagen

Tänkte jag skulle skriva några korta ord om söndagens insats på Stockholm Triathlon. Lördagen var ju ganska kort eftersom det bara var damernas elittävling. På söndagen däremot så körde 4000 motionärer mellan 8-14.45 och därefter var det dags för herrarnas elittävling en timme senare, fullt upp med andra ord.

Dagen började lite senare för mig eftersom motionärerna inte cyklar in på Slottskajen och Norrbro, så jag kunde ta en liten sovmorgon och förbereda mig för första löpare som skulle anlända strax efter 9. Innan dess så gick vi runt och placerade ut konor med millimeterpression på Norrbro, här lämnas ingenting åt slumpen inte… .. . . DSC_0462-1
DSC_0463-1
DSC_0466-1
Därefter började löparna trilla in en efter en och ganska snart var dom ganska många. Det mesta spännande som hände här var när den blåa uppblåsbara bågen på bilden nedan började falla ner över banan, elverket gav upp så den började tömmas på luft rätt snabbt. Ganska snart fick vi den av banan dock så det var väl inte allt för många som blev störd av den även om det var några motionärer som behövde ducka för att komma under den. Det är sånt som inte ska få hända men svårt att påverka. DSC_0463 (2)-1DSC_0468 (2)-1 DSC_0477 (2)-1 DSC_0489-1
Har man funktionärer som har stenkoll så kan man som Teamledare/sträckansvarig bitvis ta det rätt soft på själva tävlingsdagen. Jag hann till och med festa till det med mjukglass i solskenet och kunde samtidigt konstatera att det är verkligen jobbigt det här med triathlon, verkligen. Beror kanske på vilken sida av staketet man är på dock….. DSC_0492-1Sen när elittävlingen drog igång så blev det lite mer fart på banan och det är alltid lika roligt att se elittävlingar på nära håll. Jag fick några fina bilder från min del av banan också. Tyvärr hade jag inte riktiga kameran med mig så kvalitéen är väl inte topp. DSC_0498-1 DSC_0508-1 DSC_0512-1 DSC_0514-1 DSC_0518-1 DSC_0519-1 DSC_0527-1 DSC_0535-1
Vann gjorde Gomez och precis som lördagen så löpte dagen på utan något att anmärka på. Det är verkligen ett tacksamt jobb att vara med bakom kulisserna på detta arrangemang och det finns risk för att det blir en repris framöver (förutsatt att solen skiner och jag får glass, annars är det mer tveksamt med mitt deltagande).

Leave a Reply