Ride of Hope 2015 – Etapp 1: Umeå – Örnsköldsvik

Äntligen i mål på dagens etapp, Umeå – Örnsköldsvik och 128 km.

Det var start vid 09.40 i morse för sista grupp som jag cyklade med, dessvärre cyklar man tillsammans redan vid 8.30 till start (tog typ 5-10 minuter) och sen fick vi vänta lite på vår start. Men tiden gick otippat fort och det var ju sol hela tiden.

Så först uppställning för cykling mot starten..

Och sen lite väntan på riktiga starten.. Hann även bli intervjud av Västerbottens Kuriren (finns redan nu på nätet, dock ej gratis)!

Sen fick vi äntligen börja rulla vilket var riktigt skönt! Det blåste lite sidvind och sen medvind under dagen men det var inte så farligt. Var lite orolig för farten innan som skulle vara mellan 30-34 km/h men när vi nådde depå 2 och hade ett 34.5 km/h-snitt så kändes det oförskämt fräscht och piggt, vilket var lite förvånade.

Efter den andra depån blev det 12 km på E4an i samlad trupp, lite tråkigt för det gick väl i 25 km/h men vad ska man göra, man måste ju anpassa sig efter alla andra.

Sen rullade vi sista 4 milen mot Örnsköldsvik och tog oss i mål hela och rena! Inte så mycket mer att säga om saken egentligen, det gick bra trots att det var snabbgrupp och bitvis gick rätt så fort. Jätteskönt att känna att formen är på gång äntligen. Sen återstår det väl och se om benen orkar med 104 mil i snabbgrupp men det finns ju möjlighet att “byta ner sig” annars. Vilket egentligen inte är något att skämmas för, räcker ju att man cyklar egentligen, tempot borde inte spela så stor roll.

Imorgon väntar etapp 2 och 154 km mellan Örnsköldsvik och Härnösand. Det blir en aningens längre än idag och tyvärr ser det ut att bli motvind hela dagen. Men desto bättre så håller vädret i sig och det ska bli runt 18-22 grader hela dagen och strålande sol, det får man ändå vara nöjd med.

Sen att det är ett regnoväder på väg uppöver framåt onsdag behöver vi inte tala högt om just nu, känns inte sådär jätteroligt att titta på den prognosen men det hinner förhoppningsvis ändra sig innan det väl är onsdag.

Leave a Reply