Ride of Hope 2015 – Etapp 3: Härnösand – Hudiksvall

Idag var det en trött dag (därav fick före bilden bli med solglasögon på fast det knappt var någon sol i morse), vet inte varför jag såg så trött ut (för så trött var jag inte), men det är väl de två inledande etapperna som känns lite.

Etapp 3: Härnösand – Hudiksvall och 174 km stod på schemat. Lite längre än igår och lite mer höjdmeter. Jag hoppade på snabbgruppen idag igen, kommer nog hålla mig där tills dom cyklar ifrån mig (förhoppningsvis hinner veckan vara slut innan så sker). Vi var 14 från början och har sedan varit 12 både igår och idag. Finns risk för att fler droppar av, men jag hoppas att alla som varit med hittills håller sig kvar men vi får väl se.
Fram till första depån i Sundsvall så var det väldigt kuperat, bitvis rätt små vägar och bitvis rätt dåliga vägar. Vi körde fri-fart-rally på en riktig kostig några mil innan Timrå. I en snäv kurva när vi väl låg i närmare 55-60 km/h så dyker världens hål (grushål) upp i innerspåret, alla kastar sig ut såklart men en kille hann inte och small ner i hålet och punkade. Var egentligen rätt odramatiskt men det kändes rätt skönt att ingen gick omkull, kanske inte en optimal väg att maxa utför men ibland måste man väl få?

Tyvärr visade sig gamla hemorten Timrå från sin sämsta sida och regnet började droppa precis när vi körde igenom centrum. Sen fortsatte det så till depå nummer två i Hassela (efter drygt 13 mil kanske). Det blev korta snabba stopp alltså.

Sa jag något om att jag såg trött ut idag eller? Herregud, hur ser jag ut?

Nej, det blev inte så mycket att säga om dagen egentligen. Igår lyckades jag tappa både flaskan (andra gången i år, gjorde det ju på Halvvättern också, helt otroligt jag har aldrig lyckats med det innan och då har jag ändå cyklat i 4 år, nu dricker jag bara längst bak som bestraffning) och punka när jag körde över något vasst (luften pös ut direkt) men idag gjorde jag ingetdera.

Återigen bjöd Ride of Hope Crew på grillning och fantastiska depåer, oslagbart att få äta lite varm mat när man varit ute i regnet. Sen kanske man inte hinner njuta så mycket när det är dåligt väder och regn, men bättre mat än godis och sötsliskigheter.

När vi nådde mål så hade målbilen PRECIS kommit dit och lyckades kasta upp bågen så vi kunde cykla under den. Lyxen med att cykla snabbt är ju att man får komma i mål liiiiiite tidigare än alla andra, rätt så skönt att få mer tid över att vila.
Imorgon ska vi ta oss från Hudiksvall och till Gävle, det är veckans längsta etapp på 198 km och vi åker via Bollnäs och Söderhamn. Höjdprofilen är mycket snällare än dagens och det känns lovande för benen är rätt sura när det går uppför.
1223
Idag var det 1800 höjdmeter på 174 km och imorgon är det “bara” 1100 höjdmeter på 198 km så det känns ju hur lyxigt och “platt” som helst. Tror mina ben kommer gilla det, så bara jag överlever den där första stigningen som börjar runt 25 km så ska det nog gå att hänga med och vi borde kunna få till ett riktigt fint snitt också, idag blev det lite långsammare. Fast det kanske man ska vara tacksam för?

Skönt med lite plattare och framför allt med SOL SOL SOL SOL SOL, inte en droppe regn så långt ögat kan nå, det har vi förtjänat!

Leave a Reply