Ride of Hope 2015 – Etapp 4: Hudiksvall – Gävle

Herregud vad jag är trött nu, oklart hur roligt det här inlägget kommer bli. Sover jättedåligt på dom här hotellen, tycker det låter så mycket och är för varmt. I morse vaknade jag vid 6 och det var noll chans att somna om. Men men, bara två hotellnätter kvar efter i natt så det ska väl gå.

Idag då? Hudiksvall – Gävle och 198 km stod på schemat. Herregud vad mina ben var sega i morse, i första uppförsbacken så trodde jag ju att jag skulle dö. Funderade många gånger på om det var idag min stund var inne, nederlaget närmar sig typ?OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Första biten fram till depå ett bjöd på kuperad terräng och på dessa 50 km plockade vi nästan hälften av dagens 1100 höjdmeter. Då förstår ni ju att fortsättning och de andra 150 km var betydligt flackare. I depån så blev det dessutom en lagbild innan vi stack iväg igen. Mina ben var vid det här laget mer än döda så jag funderade fortfarande på “hur i #¤%¤&¤###¤%%& ska det här gå?”. Men jag visste ju att det var mest i uppförsbackarna det bet i från så det fanns ju hopp. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gruppkompisarna har lärt sig att göra fula miner när kameran åker fram..  

Innan depå nummer två i Söderhamn så fick vi äntligen lite medvind, tror vi fick 2-3 mil (sen var det bara mot eller sidvind under resten av dagen) så fick vi till en belgisk kedja i en jädrans fart. Skönt att få cykla på lite och ha lite mer flyt, kändes välförtjänt.

Sedan blev det lunchstopp i Söderhamn…
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sen rullade vi 4(!) mil och vips var det fikastopp och nygrillat i Axmarby, förstår varför en del säger att man går upp i vikt av det här. Mycket mat blir det, men även fast jag inte alls var hungrig vid det här stoppet så åt jag ändå för det går nog åt betydligt mer energi än vad man tror. Jag hoppas det i alla fall, annars kanske jag kommer hem lite tyngre?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Efter fikat (sista för dagen tack och lov) så rullade vi mot Gävle, återigen belgisk kedja och svårt att fotografera. Det blev en väldig fart och sista milen höjde vi vårt snitt rejält och strax under 34 km/h får väl anses som mer än ok med tanke på vindriktning. Det är nog det snabbaste jag cyklat på länge, solskens/fikacyklist som jag är (eller kanske mera blivit otippat nog). Sista km mot Gävle fick vi MC-eskort av Ride of Hope Gävle som kickar igång nästa år, kändes väldigt priviligierat och fint ordnat.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Imorgon är det dags för etapp fem och Gävle – Västerås och 168 km! Fikastopp nummer två är i Heby som är farligt nära sommarhuset så där finns det risk för att familjen står och hejar på. Är ju fortfarande lite bitter (eller egentligen inte) över att Timrå-stoppet uteblev så det här får väl bli kompensationen! Nu är det sol dessutom så då är det ju roligare för människor att komma dit också, till skillnad från Timrå och Sundsvall som bara bjöd på regn.

168 km och ~1500 höjdmeter får vi, så det är mindre platt än avslutningen idag men ändå mindre kuperat än inledningen idag. Känns skönt att det inte är 50 km där det mest bara går uppför som det varit tidigare dagar, utan här är höjden utsmetad under hela dagen. Det blir nog fint det! Varmt ska det bli också, 24-27 grader!!
32

Hann linslusa mig in på bild idag också i Arbetarbladets nätupplaga, dröjde mig kvar på torget tillräckligt länge för att få äran (vi fejkade en målgång för fotografen alltså, men erkänn att det ser realistiskt ut?). Finns att läsa här.
untitled
Fotograf: Linda Lundin

Leave a Reply