Från Venedig till verkligheten

Nu var det ju några dagar sedan men i tisdags eftermiddag så anlände vi åter på svensk mark efter 10 dagar bortavid. Jag skulle gärna stannat nere i Italien lite längre, men semesterdagarna är ju rätt begränsade och lång sommarsemester kändes mer prioriterat än att hänga runt en vecka i Venedig (även om det också hade varit mysigt). Dessutom tröttnar man rätt mycket på hotell, jag har ju trots allt besökt typ 9 olika den senaste tiden, ju fler olika hotell desto mer saknar man sin egen säng.

Vi hann dock med en dag i Venedig innan hemfärd och det var roligt att uppleva staden på egen hand. Man får ju vissa föreställningar när man ser något på tv, i tidningar/böcker m.m. så det är rätt intressant att få uppleva det på riktigt. Precis som med New York så var det inte lika stort som jag trodde, dock så var det ju väldigt vackert och charmigt. Om än väldigt väldigt väldigt slitet på sina håll och kanter, det märktes att Venedig är en stad med några(!) år på nacken. Men å andra sidan är det ju en stad som bär på en fantastisk historia och som berättar många historier.
DSC_4345-1 DSC_4700-1 DSC_4689-1 DSC_4644-1 DSC_4621-1 DSC_4620-1 DSC_4550-1 DSC_4542-1 DSC_4510-1 DSC_4500-1 DSC_4468-1 DSC_4380-1
Eftersom Haute Route fortfarande satt i knopp och kropp så var vi tvungna att stanna för italiensk glass två gånger inom loppet av några timmar (dessutom klämde vi in en lunch med efterrätt däremellan). Även om man tycker att man återhämtar sig snabbt från en vecka i bergen, så märker man på energinivåerna att det inte krävs så mycket för att man ska “ta slut”. Glass hjälper dock mot det mesta.

Hemmavid så fokuserar jag mest på återhämtning och att ta det så lugnt som möjligt. Jag känner mig pigg och fräsch i kroppen, mycket mycket bättre än i fjol. Men däremot är jag som i fjol väldigt trött, det känns som om jag skulle kunna sova en vecka eller två. Cykelsuget har funnits där nästan enda sen i söndags, så till skillnad från i fjol är jag inte alls trött på att cykla. Jag skulle till och med kunna tänka mig ett berg eller två, fast då ska det vara sol, säger någon regn så kommer jag hålla mig inne under täcket.

Förhoppningsvis blir det återkomst på hojen redan i helgen om solen skiner! Äntligen!

Leave a Reply