MTB-race: Stockholm Rogaining

Imorgon är det äntligen dags att rasta MTB:n igen, tyvärr var det alldeles alldeles för länge sedan sist. Jag har slut på ursäkter men jag har varit förkyld IGEN (dock bara en vecka den här gången, men i alla fall) och att jag inte hinner är ju dessvärre just bara en ursäkt och ingenting annat så jag slutar väl ens försöka skylla på något.

Nu ska jag äntligen cykla i alla fall och vad passar då bättre än årets upplaga av Stockholm Rogaining som går av stapeln ute i Nacka i morgon?1455925_10152916908380439_4391861931162599206_n
Team Missing People körde i mixed-klassen 2014 och kom inte sist, vi har i år utökat teamet med ytterligare en person och är numera Team Missing People 2.0!

Stockholm Rogaining är en orienteringstävling för både cykel och löpning. I cykelklassen tävlar man under 4h, målsättningen är att plocka så många kontroller som möjligt under den tiden (man får ta dom i vilken ordning man vill). Kontrollerna har olika poäng och den med mest poäng i mål efter 4h vinner. Hinner man inte tillbaka till mål inom 4h så får man poängavdrag för varje minut man är sen, så hålla tiden är bra!

Målsättningen för oss är att a, inte köra vilse på snårig och icke cykelbar skogsstig och slösa en timme på det samt b, inte behöva putta Anders i mål den här gången. Jag ska försöka låta bli att punktera 10 minuter från mål också som sist. Undviker vi det så kan ingenting gå fel, det borde bli hur bra som helst.

Vädret ser typiskt novembertråkigt ut, 6-7 grader och lite dugg eventuellt. Det är väl inte annat att förvänta sig lite lervälling i skogen, men det blir nog roligt. I år ska vi inte komma försent till starten och inte hinna gå igenom kartorna innan start, utan vi planerar att vara på plats riktigt tidigt så vi hinner maximera kartläsandet innan vi ska börja cykla. Vi kommer ju inte vinna ändå, men förhoppningsvis kan vi få lite bättre flyt.

Håll tummarna för att vi får en grym dag i skogen!

Leave a Reply