CX i och runt Hellasgården

Det känns verkligen jätteskönt att ha kommit igång med cyklingen på riktigt efter höstens alla förkylningar och alla helger hemma under täcket. Det är såklart jätteskönt att sova ut på helgerna och slappa i soffan halva dagen men för mig ger det ju noll energi tillbaka. Visst blir man utvilad och så, men att vara ute och cykla och SEN lägga sig i soffan ger ju både vila och energi tillbaka. Mycket bättre!

Idag var jag ute med ett gäng cykelkompisar, mestadels Hofvare och mestadels människor från Lidingögänget. Dock även finbesök av Farsta-Stefan och Neil som jag inte alls förknippar med Hofvet utan med Haute Route som vi kört tillsammans senaste två åren! Planen var en lugn runda så alla, oavsett kapacitet och form, kunde hänga med. Fast ni vet ju hur lugnt blir, det blir “lugnt” och kanske lite lugnt. Sammantaget tycker jag ändå vi höll oss i ordning och körde mestadels behärskat. Det var många stopp att vänta in alla i alla fall så det får ju anses som ett lugnt inslag åtminstone.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
12666481_10153947544475439_1495002405_n
Foto: Robert H…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Precis som för en vecka sedan när jag var här ute så var det en väldig blandning av bar mark och rena isstråk. Vissa mindre vägar var bitvis helt istäckta, det kändes så väldigt slumpmässigt också var isen visade sig. Lyckligtvis körde alla utom en med dubb (behöver jag säga vem som vurpade?) så det kändes väldigt tryggt och säkert ändå. Det var också lite varmare än förra helgen vilket betydde att vissa av de mindre vägarna börjat lera till sig så det blir sådär härligt sugande att cykla. Inte alls bekvämt för benmusklerna när det känns som om man cyklar i kvicksand, men jag inbillar mig åtminstone att det är bra träning och att man blir stark av det.

Oavsett så kände jag mig stark och pigg idag, vilket var roligt. Vi körde ju lugnt men det blev en del fartökningar och dessa kändes helt ok och även i backarna gick det bättre än förväntat. Det finns ju en hel del ganska jobbiga uppförsbackar där ute i Nackareservatet och när det är lera/lösgrus så blir det än jobbigare.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oavsett en väldigt fin dag som avslutades på Le Mond med en lunch tillsammans! Jag är inte mycket för fika när det kallt ute, jag vill bara hem i badet när träningen är avklarad, men idag var det ändå 4-5 grader och extra fint sällskap så då får det gå. Det är ju vidrigt att gå ut med kalla och blöta kläder efter en fika när det är typ tio minusgrader så därför låter jag i princip alltid bli det. Fikasäsongen är ändå snart här så då blir det förhoppningsvis fler härliga stunder i både värme och solsken.

Leave a Reply