Mallorca och back on track

Ordningen är återställd och jag har lämnat dystra Sverige för soliga Mallorca. Tyvärr är det ju rätt tidigt på säsongen här nere så man får ha lite realistiska förhoppningar på vädret. Men idag var det sol och skönt så jag klämde av 50 km i lugnt tempo och bara njöt. Fantastiskt att sitta på racern, att bara ha sommarkläder på sig, att ha lätta skor och inte behöva ägna 20 minuter åt att klä på sig lager efter lager innan man kan ge sig av.

Jag har varit lite butter och inte sett fram emot resan sådär mycket som jag borde, men det kändes som om humöret genast ändrades efter dagens runda. Hur kan man bli något annat än glad och pepp efter att få njuta av Mallorca, på cykeln, i värmen? OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAImorgon blir det återigen en solorunda, jag ska reka lite inför guidandet som börjar på söndag eftermiddag då alla cyklister dyker upp. Jag är ju här som guide på Fredrikshofs klubbresa så det gäller att ha koll på vägarna och ha laddat upp med bra rutter.

Imorgon ska jag upp i bergen lite tänkte jag, Calvia, Puigpunyent och eventuellt Valldemossa (eller så viker jag av vid Esporales, får se). Det ska bli 17 grader och strålande sol imorgon så det gäller att maximera tiden i sadeln för det ser tyvärr ut som om vi har lite regnstänk på väg in närmaste dagarna. En nackdel med att vi reser så tidigt i år är ju att vädret kan vara lite lynnigt. Men det är oavsett bättre än hemma så det är bara gilla läget och maximera cyklingen så fort det går.

Jag har fortfarande lite spår kvar av influensan men förhoppningsvis försvinner det snart. Nu är det fokus solskenscykling och glädje som gäller i 14 dagar framöver.

Leave a Reply