Nervös överraskning i brevlådan

I torsdags när jag landade på svensk mark igen så väntade en mycket nervös överraskning i brevlådan. Nämligen Haute Route Official Guide för 2016 års lopp. DSC_0892-1
Då kanske ni undrar vad är det att bli nervös över?
Jag har ju cyklat loppet två gånger och så vidare… 

Ja, jag har cyklat Haute Route i Pyreneerna 2014 och Haute Route i Dolomiterna 2015, en vecka varje gång och i runda slängar runt 700-800 km och ~20.000 höjdmeter. Den här gången är skillnaden att jag ska cykla alla tre Haute Route efter varandra (finns en i franska alperna också som är den jag ännu inte genomfört). Vi är faktiskt hela 18 personer som ska genomföra detta 2016, tror dom var 25 förra året så det är lite färre idioter nu!

Alltså, 21 etapper, 250 mil och 60.000 höjdmeter på 23 dagar (två vilodagar efter 7 respektive 14 dagar). DET gör mig nervös, fruktansvärt. Så nervös att jag faktiskt inte ens tänker på Haute Route utan jag lever i total förnekelse. Total!

Bara det faktum att det kommer bli över 30 nätter hemifrån på ungefär typ minst 25 hotell är ju helt galet, hur trött kommer jag inte vara på att byta hotell varje dag? Hur trött kommer jag inte vara på att flytta runt i princip varje dag i över 3 veckor? Hur trött kommer min rumpa inte vara på att sitta på cykelsadeln? Och så vidare, ni hör, mängder med saker att oroa sig över. Därför är det bättre att inte tänka på det utan, det löser sig och jag kommer hinna vara nervös så det räcker veckorna precis innan så därför är jag inte det nu!

Leave a Reply