We meet again Mr Ventoux

För nästan exakt 2 år sedan var jag här senast och nu var det dags igen. Istället för att spendera midsommar hemma i regniga Sverige så befinner jag mig i varma Frankrike. Om en vecka drygt är det dags för La Marmotte, men den här gången så värmer jag upp med 2 gånger Mt Ventoux innan. Idag som träning och imorgon Gran Fondo Mt Ventoux.

Idag stod den legendariska Mt Ventoux på schemat återigen och precis som sist jag var här så bjöds det på över 30 grader och strålande sol. Mt Ventoux är känt för sitt blåsiga klimat men alltid när jag är här så verkar det vara vindstilla, känns som om jag har rätt mycket turen på min sida. Men hellre varmt och vindstilla än kallt och storm!

Dum som jag är så inledde jag klättrandet precis vid lunch när solen stod som högst så jag blev ju snabbt varse om att det skulle bli en varm dag. Det är 21 km till toppen och precis som sist så klättrade jag från Malaucene (imorgon ska jag upp igen från Bedoin-hållet som sägs vara värre och det tuffaste hållet, vi får väl se).

Det gick betydligt bättre än sist jag var här och knappt tog mig upp levande, men planen om att cykla i ett svep utan att stanna gick om intet. Jag ska inte klaga dock för det var svinigt varmt i solen och termometern visade nästan 40 grader vid ett tillfälle. Men nu är det gjort, perfekt uppvärmning för imorgon och en fantastisk dag i bergen! Underbart! DSC_8479-1DSC_8491-1DSC_8519-1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA DSC_8392-1
DSC_8486-1
DSC_8467-1
DSC_8454-1
DSC_8513-1

Leave a Reply