Förberedelser inför Haute Route TC

Hur förbereder man sig inför det värsta man antagligen kommer göra i hela sitt liv? Jag vet inte riktigt svaret på den frågan, men jag jobbar på det. Det värsta jag antagligen kommer göra i hela mitt liv är alltså Haute Route TC om det är oklart!

Just nu är det cykelservice och utrustningskomplettering på hög nivå!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Svarta pärlan har tidigare under säsongen fått nya vajrar, vilket behövdes för en hade tydligen börjat fransa sig visade det sig när vi drog ut den, nya bromsklossar och ny linda. Nya däck ska precis på, tänkte testa 25mm istället för 23 som jag alltid haft och sen har jag även en ny kedja på gång. Kedjan jag hade på är sliten, men inte utsliten, men 250 mil i bergen borgar ändå för en ny och fräsch kedja. Eventuellt blir det nya lager i hjulen också, dom har ändå gått över 1200(!) mil så det är verkligen dags, eller? Jag vet inte hur länge ett par lager håller, kanske är det “en livstid”, men billig kostnad så det känns skönt att byta ut allt som eventuellt skulle kunna vara slitet när man kan!

Sen vet jag inte mer vad cykeln behöver? Tror inte jag missat någon slitdel, har funderat men kommer inte på något mer. Med på äventyret tar jag naturligtvis ett extra växelöra, 2 extra däck, slangar, bromsklossar och annat välbehövligt.

Energi till veckorna har jag också bunkrat med, undra om det räcker? Jag tror inte jag kommer ta med allt, det är ju trots allt begränsat med bagage som går att få på ett flygplan även om jag har både en gigantisk resväska och en cykelväska att fylla.
DSC_0895

Det som ännu återstår att ordna är kläder för 2-10 grader och regn, vad ska man ha på sig? Jag har redan 2015 bevisat att man kan klättra och åka utför i kort-kort i det vädret men vill jag göra om det? Är det värt att bevisa samma sak igen? Det gjorde ont, rejält!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uppe på 2000 meter så är det inte behagligt när det är under 5 grader och regn, speciellt inte när man ska köra utför. Jag har i alla fall inhandlat vattentäta Sealskin-strumpor och handskar. Att hålla sig torr om händer och fötter är nästan det viktigaste för min del, speciellt händerna när man ska bromsa sig utför igen. Handskarna (och strumporna med såklart) tål alltså ihållande regn och släpper inte igenom vatten så det känns tryggt. 2015 hade jag ett par tunna långfingrade handskar helt utan vattenskydd.

Sen går tankarna att kanske beställa en Castelli Gabba 2 som ska vara vattenplagget delux för överkroppen? ~1700 kr, så det tar ju emot lite, men det kanske det är värt?
Castelli-Gabba-Womens-Long-Sleeve-Jerseys
Kan man hålla sig fri från vatten åtminstone majoriteten av rundan så är det ju värt det. Vanliga cykelkläder regnar det ju bara rätt igenom, visst fungerar det men det blir ju rätt kallt rätt så snabbt om man t.ex. kör utför. Återstår att fundera, det är 5 veckor kvar tills jag åker så jag har lite med spelrum ännu med vad jag tänker beställa och inte.

Herregud, 5 veckor bara… det är sjukt!

Leave a Reply