Touren når Mont Ventoux

Tre gånger har jag stått på toppen av Mont Ventoux, alla gånger i slutet på juni. Två gånger 2016 och en gång 2014 har jag tagit mig upp för berget. Antagligen har jag haft väldig tur för alla gånger jag tagit mig upp så har det varit +30 grader och lite vind.
DSC_3031-1
DSC_8513-1 DSC_8818-1
Det var bara senaste gången, på avslutningen av Gran Fondo Mont Ventoux, som det blåste förhållandevis ‘mycket’. För att vara Mont Ventoux var det ju inte mycket, men det kändes när man fick vinden från sidan eller emot. Lyckligtvis blåste det från rätt håll så det blev mest medvind så det gjorde egentligen inte så mycket.

Idag så ska förväntas vindarna nå upp emot 100-120km/h och målgången på dagens etapp av Tour de France är därför nedflyttad. Vilken besvikelse. Men det påminner mig om det här klippet från just Ventoux, så här ser det tydligen ut väldigt ofta där uppe.

Helt galet, jag skulle aldrig våga ge mig ut och cykla när det ser ut sådär.. 

Det gäller att ha tur med vädret, jag tar hellre +30 grader och lite värmeslag än stormbyar och ett avstängt berg! Hoppas på en spännande etapp av Touren hur som helst, jag brukar normalt aldrig kolla men nu när det går på TV4 så har det blivit av!

Leave a Reply