Haute Route: T-8 dagar till avresa

Om bara 8 dagar åker jag! Onsdag nästa vecka så hoppar jag alltså på ett plan ner till Biarritz där starten på första Haute Route går. Sedan väntar till att börja med en vecka i Pyreneerna och till viss del välbekanta vägar eftersom jag körde Haute Route Pyrenees 2014. Skillnaden den här gången är att vi cyklar från Biarritz till Toulouse, 2014 cyklade vi från Barcelona till Biarritz så det är åt andra hållet denna gång.

Jag åker ner redan onsdag vid lunchtid fast loppet inte startar först på lördagen, detta för att jag vill komma ner och ha gott om tid. Planen är att montera cykel i lugn och ro på onsdag eftermiddag/kväll när jag har landat. Sedan ska jag cykla en sväng på torsdag. Antagligen blir det rutten nedan som är en kopia av avslutningen 2014 tur och retur.
biarritz
https://ridewithgps.com/routes/15705228

Det är skönt att få lite berg innan man ska igång med bergen så att ta en liten klättring 2 dagar innan det drar igång på allvar känns skönt. Mina ben mår bra av att få berg innan det är berg på allvar, tar man det bara lugnt så gör det inte så mycket skada dessutom.

Sen är det ju registrering på fredag, då vill jag ändå inte cykla, och därefter startar det på lördag. Snart är det bara en vecka tills det drar igång, herregud! Det som kändes som en så bra idé för 11 månader sedan när jag anmälde mig börjar känns lite värre nu. Cykla i 3 veckor, vad tänkte jag? ~60.000 höjdmeter? Är jag på riktigt eller? På riktigt??

Leave a Reply