Finn ett fel?

Är det bara jag som tycker att något ser konstigt ut med cykeln?
dsc_1052
Om vi bortser från sådana självklarheter som kedjelinjen vill säga…

Tyvärr var jag alldeles för full av segeryra efter jag gått i mål på Haute Route. Så jag hoppade in i min bil (som sambon dök upp med) och åkte tillbaka till hotellet utan att besöka Mavic. Sen när jag väl kom på att Mavic kanske inte skulle hänga på samma hotell som mig (fast dom gjorde det ifjol ska tilläggas) så var jag försent ute. När jag nådde Race village så hade Mavic redan tagit med sig mitt bakhjul hem till Frankrike. Tydligen var jag inte ensam om detta misstag och såklart var det bara mitt eget fel som inte såg till att byta tillbaka till mina egna grejer direkt. Jag har min egen kassett på lånehjulet i alla fall, alltid något. Lyckligtvis ska hjulet postas, hoppas jag när vi lyckas etablera kontakt, så ett byte torde kunna ske genom postgång istället. Kanske inte så smidigt men som sagt, det var bara mitt eget fel och jag var för fokuserad på annat än att fixa detta direkt.

Lyckligtvis så bilade vi ju genom Sverige på vägen hem och åkte även förbi Cykelmagneten i Falkenberg. Jag säger bara en sak, ska ni åka till någon cykelaffär i Sverige så åk till Cykelmagneten. Om jag vore rik så skulle jag lämna affären med 5 nya cyklar varje gång jag har vägarna förbi, det är en gigantisk godisaffär för oss cyklister.
dsc_1040 dsc_1045Istället blev det “bara” ett par nya Mavic Cosmic PRO Carbon Exalith 2… 

Ordningen är återställd och jag har äntligen nya och fräscha hjul. Borde gjort detta innan Haute Route så hade jag inte behövt ha lånehjul 2 etapper + få mekhjälp av Mavic 3 gånger under hela Haute Route TC. Alla gånger var det bakhjulet.

När jag väl får hem hjulet så ska vi försöka laga det en gång för alla och därefter får det bli “fulhjul” av den uppsättningen. Så får dom nya hjulen bara åka med när det är fint väder och finåkning som står på schemat. Jag tror det ska göra att dom håller längre.

Leave a Reply