Haute Route TC: Magiskt bra dag!

stravaTvångstanken fortsätter… 

Idag har varit en fantastiskt bra dag, äntligen en sån där underbar dag då verkligen allting bara stämmer och fungerar. I morse så kom Philippie med goda nyheter, vi var tillbaka i sammandraget efter våra respektive fadäser på etapp 5 i alperna (jag var ju stekt med 10 km kvar, förkyld, dålig mage, dåliga ben och missade tiden). Nu är jag tydligen tillbaka igen i resultatlistan, varför de tog sån tid bryr jag mig inte om, kul att rätt blev rätt till slut.

Start 07.00 från Bormio och det var över 10 grader redan då så det kändes att vi skulle få en varm dag. Första klättringen var Gavia, så det började egentligen med 25.5 km uppför från Bormio, snittlutning på 5% och det var lite varierande runt 3-4% och sen 7-8%. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA 14292317_10155304686028636_1698067428104082708_n OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERADet kändes som om jag nästan flög över Gavia, visst kände jag av mina ben när det blev lite brantare och då var jag inte kaxig men utöver det så gick det som en dans och solen sken. Fast vi var uppe på över 2600 meters höjd så var det inte kallt, utan solen värmde.

Därefter väntade en smått obehaglig utförskörning, första biten utför på Gavia är inte rolig. Det är stup på flera hundra meter och inget räcke, det är kostig, dålig asfalt och knappt brett nog att möta en bil. Lyckligtvis så var tidtagningen avstängd så det var ju bara ta det lugnt så var det ingen fara. Jag åkte på ganska bra ändå och passerade säkert 20-30 personer på vägen ned. Jag älskar verkligen att åka utför, det är så himla roligt, inbillar mig att tekniken blivit så mycket bättre dom här veckorna också så jag kan åka fort utför säkert. Det är en så himla skön känsla att susa ner för bergen och känna fartvinden.

Efter Gavia väntade Passo del Tonale, runt 10 km med 6% i snitt så det var ingen jätteklättring. Kändes skönt att ha börjat dagen med den värsta klättringen. Det gick kanon att ta sig upp för Tonale och inte så många av dom jag susat om nedför tog mig uppför igen. Normalt så är det ju gången för mig, jag susar om folk utför/platten och dom susar om mig uppför. Men det är helt ok, bara roligt att träffa sina medcyklister hela tiden.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sedan väntade nästan 60 km i dalgången och det var inte vilken dalgång som helst, utan dalgång med medlut. Dalgång med motlut är så jobbigt (det får vi imorgon) medans dalgång med medlut gör att man flyger fram. Trodde i vanlig ordning att jag skulle få göra jobbet ensam men vi lyckades faktiskt bilda en liten grupp på 4 som höll ihop hela vägen. Eller vi var bara 3 som orkade göra jobbet, men ändå, så himla roligt var det.

Sen var det bara tacka för draghjälpen och samarbetet när sista klättringen började (eller egentligen började vi klättra lite redan innan klättringen så här, med 20 km kvar sprack vår grupp upp). Kändes skönt att ha fått göra lite tillsammans med andra och att det funkade.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sista klättringen upp mot Passo del Mendola var inte så mycket att skriva hem om, det var lite varierande med 4-6% och sen avslutades det hela med 4 km med 2%-snitt. Lyckades köra på bra och kändes skönt att rulla över sista tidtagningsmattan uppe på toppen och veta att dagen mer eller mindre var över. Jobbet var gjort!

Sen fick vi rulla 25 km ner till Bolzano där vi spenderar natten för vidare färd mot Cortina imorgon! Idag var det en underbar dag som avslutades med +30 grader och imorgon ser ut att bli varmt också. Bortsett från att mina fötter sväller när det är varmt så är det skönt med värme och jag är så himla nöjd över att hittills bara haft 2 regndagar på 19(!) etapper.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Inte många foto-vid-målgången-tillfällen kvar nu…

Nu återstår bara 2 etapper, imorgon är en “liten” prövning och sen är det bara rulla hem segern på söndag. Jag hoppas det går bra imorgon så jag bara kan njuta av sista dagen på söndag och defilera i mål. Det ska bli så skönt att äntligen få gå i mål på riktigt!

Idag började även sambon sin färd med bil från Sverige, efter målgång på söndag så ska vi spendera en vecka i Europa på väg hem mot Sverige. Ska bli så skönt med semester och verkligen bara vara spontan och ta dagen som den kommer.

Leave a Reply