Kort CX-runda på Landet!

Idag gjorde vi en snabbvisit till landet (mellan Uppsala och Sala) och jag passade på att ta med mig CX:en för en liten grusrunda. Landsväg i all ära, men när det blåser typ tvåhundra sekundmeter och man befinner sig med Uppsalaslätten runt hörnet så lockar grusväg och skyddande skog mer än öppna landsvägar. Det blåste rätt så friskt även i skogen, men inbillar mig att det var lite mer skyddat än om jag valt en landsvägsrunda.

Lite sommarvärme var det också även om det kylde på rätt bra när jag hamnade i mer skuggiga partier. Det finns dock hopp om att det blir sommar i år också och det var skönt att komma ut på lite lugna vägar med noll trafik, jag såg inte en enda bil på de grusvägar jag körde på vilket var väldigt frifullt och skönt. Det enda tecken på liv var 3 rådjur som hoppade ut på vägen en bit framför mig, glad att det var rådjur och inte björnar eller något annat monster. Det har faktiskt siktas Björn på landet så sent som i fjol så dom finns häromkring, inte för att jag tror att dom skulle äta upp mig när jag kommer cyklande, men skönt att slippa undersöka saken närmare.

Leave a Reply