På vift i Roslagen

I helgen tog jag bilen upp till Roslagen för en lite längre runda på CX. Med vintermått mätt så är en längre runda väl allting som går över 6-7 mil någonstans. Precis när jag svänger in på parkeringen med bilen så får jag släpp för det är blankis, lyckligtvis ingen fara eftersom det bara var jag där. Men det kändes sen när jag cyklade iväg att det låg en tunn ishinna på vägbanan, temperaturen var runt nollan men solen hade väl inte börjat värma på ännu så det kanske var därför. Hur som helst så var det lite ostadigt, trots dubbdäck, till en början men det släppte ganska snabbt.

Helt otroligt att det var fullt med snö och vinter för en vecka sedan och nu kändes det som tidig vår fast vi bara är i slutet på januari. Det är lite tråkigt ändå när vädret går så mycket fram och tillbaka för vårkänslorna kommer fram alldeles för tidigt. Lika bra att förtränga och kväva dom i 2 månader till så man inte tillåter sig att bli lurad hela tiden.

Hur som helst, en väldigt fin runda med både älgspaning och tråkig motvind. Fast det bara blåste runt 4 sek/m så kändes det när vinden kom rätt i ansiktet. Jag var rätt mosig mot slutet och var glad över att rundan inte var längre än 78 km, då hade jag avlidit. Undra vad det blir för väder kommande helg? Snöstorm? 10 grader och sol? 0 grader och regn? Det antar jag visar sig, men vädret bjuder på sannerligen på variation!

Leave a Reply