Årets Haute Route-äventyr

Nu har jag äntligen lyckats boka in mig på inte mindre än två stycken olika Haute Route-lopp under 2018. Möjligen tillkommer det någon mer senare men för nu så börjar jag först med att dra av 3 dagar i fantastiska Norge i början på augusti. Jag har aldrig cyklat i Norge innan så jag ser väldigt mycket fram emot Haute Route Maserati Norway! Jag inbillar mig att det är fantastiskt i Norge med fjordarna och bergen så det ska bli grymt. Loppet utgår från Stavanger och bjuder på 3 etapper i närområdet. Ena dagen tar vi färja(!) till starten, bara en sån sak. Det kommer bli grymt! Är lite orolig för vädret men jag håller alla tummar och tår för att det blir varmt och strålande solsken!

Det andra loppet i Haute Route-serien som jag anmält mig till är Haute Route Mont Ventoux! Till skillnad från Norge som är helt nya cykelmarker så har jag hasat mig upp för Mont Ventoux inte mindre än 3(!) gånger. Två gånger från Malucene och en gång från Bedoin och jag har dessutom kört utför till Sault som är den tredje vägen upp till toppen så jag känner ju till klättringarna ganska bra. Det är oavsett ett fantastiskt område och jag älskar känslan uppför Mont Ventoux. Först tät skog och murrigt för att senare öppna upp sig och samtidigt som toppen börjar visa sig så dyker det här fantastiska månlandskapet upp. Det ska verkligen bli så himla roligt.

Till Norge tar jag med mig sambon och åker på en liten semestertripp eftersom det är mitt i semestern. Mont Ventoux däremot är 3 dagar i början på Oktober och vi blir istället ett litet gäng med cykelvänner som åker tillsammans. Ser verkligen fram emot detta!

Precis som förut har jag fortfarande en rabattkod, eftersom jag är ambassadör för Haute Route i år. Så om ni är intresserade av något av Haute Route-loppen under 2018, skicka ett mail (kor@kth.se) så kan ni få 5% rabatt på valfritt lopp.

Leave a Reply