Isgata deluxe idag

Idag var ingen höjdare ute på vägarna, kanske visste alla andra Stockholmscyklister utom jag om det för jag mötte inte en enda cyklist och jag var ändå ute i strax över 2 timmar. Jag hade inga som helst tankar på att det skulle vara dåligt underlag innan jag gav mig ut, men herregud vad isigt och halt det var. Gårdagens mildare väder gjorde att det blev blött på cykelbanorna och nattens och morgonens minusgrader gjorde att det blivit en ishinna över vägarna. Det var bitvis riktigt obehagligt och mitt bakhjul släppte/sladdrade till en antal gånger och det var nog bara tur att jag inte vurpade.

Istället för närmare 70 km blev det bara 40 km, jag vände vid Tappström längst ut på Lovön för cykelbanan mot Färingsö såg ut som något slags knotterh*lv*te med ett 2 cm lager av fruset snö/slask som inte var vidare härligt att cykla på. 40 km är ändå 40 km, men hade sett fram emot en lite längre runda så det kändes lite snopet. Å andra sidan vill jag inte vurpa och slå mig, så bättre att vara lite klok och avbryta i tid. Jag körde naturligtvis med dubb både fram och bak, men det kändes ändå inte speciellt säkert.

Leave a Reply