Haute Route Pyrenees 2014

En av anledningarna till att jag startade den här bloggen stavas Haute Route Pyrenees! Och vad är då det?

Haute Route kallar sig själva för “The toughest and highest cyclosportives” och det kanske ger en liten fingervisning om vad det är för äventyr. Det finns tre olika varianter av Haute Route och jag valde av någon anledning just att cykla över Pyrenéerna. Veckan innan Pyrenéerna går loppet över Alperna och veckan innan det (nytt för år) går loppet över Dolomiterna och Schweiziska alperna. 2013 var det 34 personer som valde att cykla över både Alperna och Pyrenéerna och i år kommer det med största sannolikhet finnas en väldigt liten, väldigt galen, skara som anmäler sig till alla tre loppen. Men jag nöjer mig med ETT lopp… för nu i alla fall….

Men vad är då Haute Route?

Haute Route Pyrenees är ett 7-dagars etapplopp som sträcker sig från Barcelona till Anglet. Totalt 750 km och 19600 höjdmeter.

General_Profile-Pyrenees

Det är alltså några små(!) stigningar att plocka på 750 km..

Ok, jag erkänner.. det är inga små stigningar… det är så många berg att plocka så jag har inget bra ord för det ens. Men hur jobbigt kan det vara? Egentligen? Jag är laddad, jag tror det kommer bli jätteroligt. Det är just precis jätteroligt jag ser framför mig. Tänk er, sol.. sydeuropa när det börjar bli höst hemma, lite klättringar med fantastiska vyer, sen får man fika på toppen, sen lite härliga utförskörningar och omgiven av 499(!) andra galna cyklister? Vad kan gå fel?

För inte kommer det väl göra ont? Eller? Nej, det tror jag inte. Jag kommer vara fullt upptagen med att njuta av alla fantastiska vyer så smärtan kommer knappt märkas!

1272870_565919823477970_242895533_o

Passo dello Stelvio – Italy

Leave a Reply