Col du Tourmalet times TWO!

Haute Route skickade ut ett officiellt meddelande till alla deltagare i fredags, 80%(!!!) av sträckningen för Haute Route Pyrenees är omdragen. Det kommer ju med andra ord att bli ett helt nytt lopp 2014!GeneralProfile_pyrenees_V4

Kanske VÄRST av allt, tycker jag, är att man lagt “marathonetappen” som är 15 mil och 3900(!!!) höjdmeter på DAG 6!! Förr har den legat på dag 4. Jag tycker förvisso att etapp 4 med 12 mil och 3800 är marginellt lättare än marathonetappen. Visst, det skiljer 3 mil men bara 100 små höjdmeter och det är ju alla höjdmeter som kommer göra ont! Vääääääldans ont om jag får gissa!

H E R R E G U D M Ä N N I S K O R!!! Hör ni vad jag skriver? Nästan 4000 höjdmeter?? Och mellan etapp 4, som avslutas med Col du Tourmalet, och etapp 6, så följer en lite skämtsamt kallad “vilodag”, d.v.s. etapp 5 som är ett TT uppför Col du Tourmalet (IGEN alltså)…Col_du_Tourmalet_090929

Efter 17 km och cirka 1500 klättrade höjdmeter (från 700 möh till 2115 möh) så kommer man nås av  den här fantastiska synen, och alltså inte bara en gång utan två gånger på lika många dagar! Klättringen är “Hors catégorie” vilket på ren j´vla svenska betyder —> DET BLIR INTE MYCKET VÄRRE ÄN SÅHÄR! 7.4% i snittlutning och 10.2% när det bränner på som värst! Herregud, jag måste sluta äta choklad.. AKUT! Jag är för tjock för det här… det går ju INTE!! Vem ska dricka allt vin i vår? Vem ska äta alla chokladpraliner i jul? Ja, INTE jag i alla fall. Det går ju inte att dyka upp på Haute Route lite småfet och vinstinn, då får man ju stryk och får väl antagligen bryta efter en halv dag!

Men vad pip liksom, det kommer bli episkt. Det kanske kommer eventuellt vara så att det är värt att skippa vinet och chokladen i några större doser under dom här 9 månaderna (nej, jag är inte gravid Niels.. vi har ju kontrakt på det). E P I S K T är bara förnamnet! Jag längtar… Col du Tourmalet x 2 till trots!col_du_tourmalet

Leave a Reply