En cyklist värsta mardröm: “Du får inte cykla”..

accRehab

Jag var hos en ny naprapat på Access Rehab i tisdags förra veckan… lång story varför.. men människan säger åt mig att “Karolina, du får inte(!) cykla tills vi ses igen” … men hallå? Jag är cyklist, INTE cykla? Hur ska det gå till?

Hur som ger människan mig sittförbud också, “Karolina, du får INTE sitta ner tills vi ses igen”. Nehe… men på jobbet då? “Nej, du måste stå” … men men… möten? Lunch? Middag? “STÅ UPP FÖR F´N” … ok ok… jag fick tydligen sitta ner på toaletten (tack gode gud) men det var about it! Dessutom ger människan mig en rehabövning att göra SITTANDE, fyra repetitioner av, en gång i timmen. Men jag får ju inte sitta tänker jag? Hur ska det här gå till? På toaletten fick jag ju sitta, ok… jag gör väl rehabövningen där då. Det känns lätt obekvämt men jag vågar inte annat. Dessutom sa han åt mig att jag verkligen ska ta i när jag gör den, gärna göra läten också. Ehrm? Det gör jag INTE. Gå på toaletten en gång i timmen och låta, nej. Jag säger INTE let´s! Där gick min gräns. Tack och lov behöver jag inte vara naken när jag gör övningen. Det hade varit för mycket på riktigt.

Men jag står upp! Hela tiden! Jag vågar inte annat. Och jag cyklar inte. Jag vågar inte annat. Tänk om han hänger upp mig i repen om jag inte är duktig och sköter mig? Problemet är bara att sen går människan och blir sjuk (såååå dålig time:ing). Så, här står jag. I torsdags blev mitt återbesökt inställt… ok, jag står väl några dagar till då. Iförrgår, tisdag, blev mitt återbesök inställt IGEN, ok jag står väl några dagar till då. Jag vågar inte annat. Repen ser HEMSKT läskiga ut.

Efter en veckas stående på jobbet så var jag tvungen att köpa en “Arbetsplatsmatta StandUp” att stå på. Betong är INTE bekvämt under fotsulorna i 8 timmar om dagen. Jag kommer garanterat ha världens starkaste bål/rygg om några veckor (ja, jag ska stå resten av livet tydligen) i alla fall. Mina kollegor tycker att jag ska sätta mig ner ibland, men jag vågar inte, sätter jag mig ner kommer jag inte komma upp igen. Lika bra att inte ta risken och bara stå kvar. Hur jobbigt kan det vara?

Anledningen till att jag står är att sittande jobb + sittande på cykel flera timmar på kvällarna och helger har format om min ryggrad lite och “klämt bak” två kotor och dess tillhörande nervtrådar och dessa är ganska så centrala för blodförsörjningen i benen. Jag väljer en rak ryggrad och kotor som sitter där dom ska framför att sitta på en kontorsstol 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan. Ett ganska enkelt val! Skulle jag behöva välja bort cyklingen så skulle valet bli svårare däremot….

Nu hoppas vi på att han är frisk på lördag, när mitt nya återbesök är bokat, så jag kan få höra “du har skött dig väl, let´s börja cykla igen men stå får du f´n fortsätta med”!!! Hör du det ERIK!! BLI FRISK SÅ JAG FÅR CYKLA IGEN!!

Leave a Reply