Söndag = en ny omgång fyror!

Söndag har blivit lika med fyror senaste veckorna! Jag vet inte varför men söndag är en ganska skön dag att köra lite kräksträning på, man är lite utvilad efter en rejält slapp lördag liksom! Den här veckan var jag dessutom smart och vilade 2 dagar innan det var dags för mina fyror och körde fyrorna 2 timmar efter en bra frukost istället för på eftermiddagen utan lunch i magen. Gav det några resultat då? Jo, det gjorde det då verkligen!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Till vänster är dagens pass och till höger förra veckans pass… det ser liiiiite mer stabilt ut idag kanske! Förra gången var det så olidligt under intervallerna så jag var tvungen att “släppa ner” på belastning och kadens gång på gång, jag hittade ingen perfekt växel som jag orkade med hela intervallen utan fick hålla på och växla mitt i intervallerna. Det bidrar ju inte direkt till en jämn kurva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Här är det ju jämt och fint! Watt:en ligger stadigt (förhållandevis iaf) runt 300-312 watt under intervallerna och hastigheten runt 36.5-38km/h och jag behövde inte släppa ner en enda gång utan orkade hålla hela vägen ut! Mycket nöjd! Det var vidrigt jobbigt speciellt på tredje intervallen när det bara gått ca: 1 minut och pulsen började närma sig 190 slag och 3 minuter återstod… då är det ju svårt att orka motivera sig när man redan ligger på gränsen för vad som går, men det gick ändå ok. Fjärde intervallen blev nog den långsammaste men inte alls samma gigantiska tapp som förra veckan utan bara en liten liten sänkning.

Det finns hopp om mig också verkar det som! Yeah!

Nu ska jag bara komma på hur man ska få ut all data per intervall också så är intervallandet fulländat. Av någon konstig anledning trycker Tacx´s mjukvara ihop hela passet som en enda intervall och det är omöjligt att få ut vare sig medelhastighet/watt/medelpuls m.m. för någonting annat än HELA passet (om man inte sätter sig och räknar manuellt vill säga). Verkar ju konstigt att den logiska slutsatsen att användarna eventuellt kanske skulle vilja se data per intervall inte dragits av deras utvecklingsavdelning…. ilandsproblem men ack så irriterande!

Leave a Reply