På resande fot with my bike!

Eftersom det vankas massor av cykelresor närmsta halvåret så är det slut på det här med hyrcyklar, ska man cykla med lite stil ska man väl ha sin egen fina hoj? Dessutom sen jag fick vackra Exa:n så är ju anledningarna ännu större. Jag kan väl inte åka på cykelresa och lämna den här hemma? Det går väl inte?
DSC_2665-1_small

Därför blev jag såklart extra glad när jag fick mig en cykelväska i julklapp! Jag blev till och med så glad att jag blev tvungen att provpacka cykeln det första jag gjorde.
DSC_2708-1 DSC_2720-1

Cykeln passar utan konstigheter! Det enda man behöver ta av är pedaler, hjul och styret från styrstammen. Hjulen ryms i varsitt separat fack på väskan vilket är perfekt för då behöver man inte oroa sig för att hjul och ram ska skava på varandra. Att styrstammen faktiskt kan sitta kvar och det räcker med att lossa styret från styrstammen är också perfekt. Det betyder att man inte behöver hålla på med styrlagrena och mecka utan det är som det ska.

Jag har länge varit skeptisk till det här med att packa ner sin cykel i en liten väska, men jag tycker det känns lagom jobbigt med den här väskan. Nu kan man njuta av sin egen cykel och i längden är det nog billigare än att hålla på att hyra cykel varje gång man reser.

Jag måste bara komplettera med andra klingor, så jag får kompakt fram, och en ny kassett så jag får bergsutväxling på cykeln. Men sen så är den nog ready to go. Högprofilhjulen har ju en aluminiumyta där bromsarna tar så egentligen går det att köra med dessa hjul. Jag funderar dock på om man inte ska sätta på ett par enklare hjul istället som är lite mer slittåliga. Men jag har inte bestämt mig. Det får bli ett senare problem. Så länge cykeln går ner i väskan så är jag nöjd!

Inte ens 3 månader till årets först resa, nedräkningen pågår för fulla muggar!

Leave a Reply