Ok då, jag är väl ett nyårslöfte då…

I januari kommer alla nyårslöften fram som gör att man får trängas ihjäl på gymmet och stå i kö i evigheter för att komma åt favoritutrusningen. Jag hänger inte så mycket på gymmet själv förutom under lågsäsong när det vankas mestadels styrketräning men även ett och annat spinningpass. MEN… men… men men men…. nu är det ändring på det, jag kommer bete mig som ett praktnyårslöfte de närmaste 3 månaderna. Det vaknas nämligen Haute Route snart… och 20.000 höjdmeter kommer svida tillräckligt nog utan att bjuda på massa onödiga extrakilon! Jag behöver förbränna fett, bort bort bort ska det och hur gör man det på mesta skonsammaste visa och samtidigt försöker bedriva någon slags vettig träning inför cykelsäsongen? Jo, jag tror att min räddning heter morgonträning på Crosstrainer! Den är skonsam och sparar benmusklerna, d.v.s. det går att spendera mycket tid på den och ändå kunna styrketräna och cykla utan att det ena tar ut det andra!

Ok, för att jag inte ska dö av tristess och tappa fokus så ska jag försöka mixa upp Crosstrainandet med lite löpning och de dagar då jag har cykelpass så kanske jag eventuellt kan skippa morgonträningen! För mycket av det goda gör ingen glad.

Tyvärr är jag världens mysgris och om jag kunde skulle jag ligga och dra mig i sängen till 12-13 var enda eviga dag resten av livet. Det är väl typ det bästa? Ja, det kanske det är men det får jag väl göra något annat år då. Det kommer svida att gå upp 6 på morgonen varje dag för att hinna träna innan jobbet, men pallade jag att köra militärträning med start 6 på morgonen, 3 dagar i veckan, under januari-mars 2013 så ska jag väl fasiken palla att skippa mysmysande och släpa mig till gymmet januari-mars 2014?

När motivationen tryter så är det bara leta upp Mr Haute Route och lyssna till hans uppmuntrande ord annars: “Because the Haute Route is the toughest Cyclosportive for amateurs in the world you need to be fit. And you need to have the optimum weight to be able to take some pleasure. Definitively if you have 2-3-4 extra kilograms you will be able to finish, you will be able to arrive at the finish line but you won´t take a lot of pleasure. In every Col you will feel the extra kilograms, at the first km you will remember about the chocolate you had in december, at the second km you will remeber about the fondue or Swiss raclette…

… mitt sedvanliga “hur svårt kan det vara” förbyts till “vad i helvete har jag anmält mig till” varje gång jag tittar på det här klippet och hör hans lite lätt hånfulla ord. Om 2-3-4 extra kg innebär att man “won´t take pleasure” så vill jag inte ens tänka på vad typ 15 extra kg innebär. Jag tänker hur som inte ta reda på det utan satsar stenhårt på ett fullständigt nyårslöftesbeteende närmaste tiden, d.v.s attackhänga på gymmet i 2-3 månader med en fänkålsstav i mungipan för att sen försvinna och inte komma tillbaka på ett halvår typ! Kanske ska satsa på prickig cykelkepa på gymmet också? Eller?

a0ecd2d4731d11e3b6b312f0425f1fa5_8

Leave a Reply