Dags för Engelbrektsloppet

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Imorgon är det äntligen dags för Engelbrektsloppet, 50 km längdskidor står på schemat. Egentligen ska loppet vara 60 km men det råder snöbrist även i lilla Norberg så 50 km på en 3-varvs bana är vad man lyckats få ihop och det får man väl vara tacksam över.

När jag åkte loppet för 2 år sedan var det också snöbrist och då drog man ut loppet på en stor sjö i närområdet där vi fick åka 2 varv i snålblåst. Det krävs ju inte mer än en hjärncell för att inse att en sjö inte är kuperad, inte någonstans, inte ens lite lite, utan det är TOTALT platt. I snålblåsten som då var så var det faktisk riktigt tradigt. Jag hade nog stannat hemma om man dragit ut spåret där i år igen. Nu är det för varmt och dom skulle antagligen sänkt ett hundratal man i vattnet om man försökt dra ut oss på vatten i år så jag är tacksam för att det blir 3 varv i skogen!

1653736_10152659059223636_1687265059_n
Jag åkte upp tidigare i förmiddags för att hinna åka lite i spåren innan morgondagen. Äntligen snö säger jag bara. Stockholm är för kalt för mig, jag borde bo längre norrut verkligen.

Tyvärr håller spåren sådär kvalité, det kommer med andra ord bli intressant imorgon. Jag åkte 15 km idag, ungefär 1 varv + en extrasväng och det finns ett parti på 3-4 km där det är riktigt illa. Det är genomslag, grus, grunda spår, stora stenar, sönderkört och smält och väderprognosen säger 1-3 plusgrader och snöblandat regn hela morgonen. Att vakna upp imorgon till ett inställt lopp skulle med andra ord inte förvåna mig. Men jag hoppas på det bästa! Jag hoppas dom lappar ihop där det behövs så vi kan få skida lite imorgon. Annars åker jag f´n 50 km ändå, på egen hand. Jag vill ju inte ha åkt hit i onödan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Härligt att bli påmind om hur kort man har kvar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
“Helvetessjön” som aldrig tar slut som vi fick åka runt på i flera mil för 2 år sedan!

Underlaget gör tyvärr att det lär ta ganska lång tid att ta sig i mål. Allt mellan 5 och 6 timmar skulle jag gissa på rent spontant. Ju närmare 5 desto bättre!

Leave a Reply