Nu byter vi fokus för ett slag

Lagom till att snön föll över Stockholm så tar jag mitt pick och pack och drar mot Dalarna, närmare bestämt Sälen. För på söndag är det är äntligen dags för Vasaloppet, eller rättare sagt Öppet Spår. Testa för övrigt att säga till en inbiten skidåkare att du ska åka Vasaloppet när du ska åka Öppet Spår så ska du få se på tillrättavisning. Jag fattar inte riktigt varför ett lopp, arrangerat av samma organisation, samma längd, samma sträcka och så vidare inte är ok att benämnas som Vasaloppet. Intressant. Men ok då, jag ska åka Öppet Spår. Jag är väl lite sämre då.

Innan dess väntar en dag med utförsåkning, Snowboarden luftas ju bara en gång per år nu för tiden så det gäller ju att utnyttja tiden väl när man ändå är där det finns massa snö.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På lördag blir det kanske lite längdskidor, kanske en skotertur, eller varför inte lite ice-kart? Alternativen är många, Sälen bjuder onekligen på mängder av saker att göra under vintern. Jag måste definitivt bättre på min tejp och mitt klister på skidorna, just nu ser det ut att bli en varm tillställning igen så det kanske blir riktigt segt på söndag. Jag hoppas inte det, förra året var det hårda och snabba spår och jag hoppas på något liknande i år.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Förra året var jag snabb och anmäla mig och lyckades skaffa mig inte mindre än startnummer 13, i år gick det ännu bättre att anmäla sig snabbt och årets startnummer är inget mindre än TVÅ! Om jag tyckte att 13 gav mycket hejarop och snack i fjol så tror jag att nummer 2 kommer ge ännu mer. Bara ingen tror att siffran är seedning från tidigare år, riktigt så snabb är jag inte.
oppetSpar_startbevis2014

Tyvärr blir det ingen cykling alls först i nästa vecka, men det är väl bra att längta lite ibland också? Egentligen hade jag tänkt klämma in mina fyror idag, MEN, hör på den här, jag känner mig lite sliten och väljer att vila en extra dag istället. Vilket moget beslut liksom, det märks verkligen att jag fyller 30 nästa år. Förståndet är ju nästan hundraprocentigt numer!

Leave a Reply