Undra på att man hellre handlar på nätet – eller Dura Ace levererar igen?

Fördelen med att vara hemma sjuk är att man med gott samvete kan kvittera ut ankommande paket med cykeldelar utan problem. För cirka två veckor sedan började jag fundera över hur jag ska göra med utväxlingen på min Exa när jag ska cykla i berg. Det var omedelbart ganska givet att 53/39 och 11-23 inte kommer göra mig speciellt mycket nytta.

Jag tänkte ju att man måste ha kompakt, då måste man byta vevparti (jobbigt jobbigt jobbigt, dyrt dyrt dyrt) men det behöver man ju inte längre!! Shimano (Dura Ace) har äntligen tänkt till. Istället för ett vevparti som kostar runt 3600-4000 kr beroende på vart man handlar så räcker det med två nya klingor för mycket mindre pengar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA50/34, för en billig peng… bara sådär! 

Jag vill inte vara den som är den och handlar gärna cykelprylar direkt i affärer. Men när jag var och kollade runt i några affärer i Stockholm så skulle den billigaste ha ungefär 2100 (för stora klingan) och 300 kr (för lilla) medans det på nätet gick att få tag i samma saker för 1120 kr inklusive. frakt. Jag vet inte, det klingar(!) lite fel någonstans? Jag tycker inte det är motiverat att gnälla på oss som handlar på nätet och inte i butik när butikerna i många fall tar 2-3 ggr mer för samma grejer. Tråkigt!

Jag är i alla fall jättenöjd med mitt fynd, jag hade tänkt att det skulle bli både jättemeckigt och jättedyrt att byta till bergsutväxling men det verkar ju gå förhållandevis smärtfritt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Såhär har mina cykelkompisar lärt mig att man måste göra…

Så, den obligatoriska “cykelpryl på våg”-bilden är avklarad, vilken lättnad. Jag är inte särskilt fascinerad av lätta (och dyra) prylar och det förvånar många ibland för det kommer ju tydligen med att man gillar att cykla. Cyklar man snabbt så måste man tydligen vara ännu mer fascinerad av dyra och lätta grejer, jag försöker gå åt andra hållet men vet inte om mitt inköp egentligen stödjer det uttalandet.

En kassett, 11-28, skall också inhandlas och sedan är cykeln kittad och ready to climb some mountains. Det får däremot bli en Ultegra för att jämna ut lätta/dyra-prylar-grejen!

6 veckor till första utlandsresan! Tiden rinner iväg, snart är vi där!

4 thoughts on “Undra på att man hellre handlar på nätet – eller Dura Ace levererar igen?

 1. Schnüggt och läckert men du MÅSTE löpa drivlinan ut och köra DyraAce på kassetten också!! Titan och lätt ska det vara! Om man är lite petig kan man ju faktiskt säga att kassetten är roterande massa också… ;-)

  • Men tjena.. tror du jag är efterbliven på riktigt eller? Det skiljer ju typ 1100 kr i kostnad.. :P

   Dessutom sitter det faktiskt en Ultegra(!) på redan, enda komponenten som inte är Dura Ace! Jag tror jag håller det så…. måste ju stanna kvar på jorden liksom!

   • Tänk om du hade en riktigt schysst kompis som kunde ge dig en bergsväxlad Ultegra Kassett i utbyte mot några ordentliga omgångar fika….

    • Extraknäcker du på någon cykelbutik eller och snor kassetter i tid och otid?

     Har du en Ultegra, 11-28, över? På riktigt? Jäger&RedBull på balkongen på Mallis är mitt bud… fika kan du betala själv tjockis!

Leave a Reply