En fantastisk dag i solen på två hjul!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Riktigt vårväder och nysopat ute på Lovön!

Dagens cykelplaner bestod i att först cykla ut på Ekerö och köra Knalleborgs 10 km´s-slinga med Batman och sedan möta upp ett lite större gäng för att cykla Fornstigen! På väg ut mot Ekerö så upptäckte vi glatt det var helt rensopat på hela Lovön, äntligen Ekerö Kommun, äntligen! Säsongen kan börja!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Redan varmt nog för att köra utan handskar och med 3/4´s-byxor!

Tanken var att försöka få till en liten bättre tid på Knalleborg, vi har ju bara cyklat i mörker och snö så all potential i världen fanns ju för det. Jag kände mig konstigt nog väldigt pigg i benen idag, trots gårdagen, så det lovade ju gott!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Batman satte såklart av i världens fart!

Knalleborg är ju ingen teknisk slinga alls, utan det är mer kuperat och lite mer fart och fläkt. Jag tycker det är ett ganska skönt komplement till alla rötter, stenar och nära-döden-upplevelser man utsätter sig för i övrigt när man cyklar MTB. Vi körde oavsett på i väldigt bra fart, jag klarade den enda backen jag behövde gå uppför sist utan problem idag. Detta TROTS att det gick två personer precis när vi kom in i backen som gjorde att vi fick tvärbromsa och förlorade all fart, men det gick ändå.

Den sista mördarbacken som ser pinsamt flack ut på bild, var lättare än vanligt att ta sig upp för. Jag vet inte om det var underlaget, ljuset eller bara allmänt starka ben som gjorde det men det var inte konstigheter även om det var väldigt jobbigt.
IMG_7564-1_small
Backen är både lång och väldigt brant, skyller på perspektivfel.. eller något!

IMG_7566-1_small
Välmatchad ansiktsfärg med vindvästen!  

Vi lyckades krossa vårt tidigare rekord på 61 minuter och gick i mål på strax under 35 minuter! Helt otrolig förbättring. Kanske var dagsljuset som gjorde att man vågade stå på mer, eller så var vi bara så himla bra, eller så var det underlaget. Oklart vilket! Sen blev det en fika i solen vid Drottningholms Slott och ett inväntande på nästa runda! Batman passade även på att göra lite skuggfigurer på cykelbanan!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen andra runda var att tillsammans med Piff/Puff, Conny och Ola åka Fornstigen!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fornstigen är 18 km och bjuder på helt annorlunda terräng än Knalleborg! Det är väldigt mycket rötter, lera, surhål, spångar, stenar, lite grusväg och lite berg att ta sig över.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_7584-1

Det var roligt med lite nytt sällskap och med lite nya stigar, det blev en salig blandning av alla möjliga underlag och en riktig vurpfest. Vet inte vem som stod för dagens vurpa, men Connys halva OTB nedför stenröset eller Piffs OTB rakt ner i leran kanske delar förstaplatsen. Batman gjorde en fin spd-vurpa på ett stenröse också, men det såg mest ut att göra ont. Det är bara ok att skratta åt varandra när ingen skadat sig allvarligt. Jag lyckades bara vurpa när ingen såg på så jag har rent officiellt ingenting att skämmas för! Däremot måste jag lära mig att ta sämre kläder när det ska MTB´as, tyget ryker ju så gott som varje gång. Inte så kul att dra sönder fintröja efter fintröja!
IMG_7577-1
Puff sken ikapp med solen, trots att han precis knappt blivit kvitt en förkylning!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Och Piff var så nöjd med att ha klarat en svårare uppförsbacke så han SPD-vurpade!

Vi åkte inte riktigt hela Fornstigen, sista biten var tydligen bara en grusväg + ett svårcyklat berg som man skulle över och då gav vi upp. Jag började faktiskt bli ganska trött vid det laget så det gjorde mig inte så mycket. Jag och Batman hann till och med en kort powernap i blåbärsriset när dom andra lagade en punka (inte min alltså).
IMG_7589-1_small

När man cyklar lite mer teknisk MTB och börjar bli trött i huvudet så kan det ganska snabbt gå “utför”. Det är intressant hur huvudet liksom stänger av när man är trött, förmågan att ta kloka beslut försvinner liksom. Då kör man ut på fin och slät asfalt och åker och fikar istället!

En jättefin och kravlös söndag med massa cykel, vänner, fika och sol! En dag att bara göra det som man tycker är så himla roligt och som ger så himla mycket tillbaka! Det blir inte mycket bättre än så! Speciellt inte såhär års! Nu är säsongen ÄNTLIGEN här!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One thought on “En fantastisk dag i solen på två hjul!

Leave a Reply