Solskensrunda i svidande motvind! -Eller hörde jag fostrande?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kungsängen beach!

Helt otroligt att det redan 8e mars är rena vägar, strålande solsken, 10 grader och inte en snöflinga så långt ögat kan nå. Mitt mission idag var att cykla 11 mil rakt nordvästerut och sedan få skjuts hem igen. Det innebar tyvärr 11 mil med motvind, idel motvind och ingenting annat än motvind så långt ögat kunde nå.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lite motvind har väl ingen dött av när vädret visar sig från sin bästa sida?

Planen var att försöka få ett lite högre snitt för att boosta självförtroendet och känna att jag är med i matchen. Jag hade CX:en men med väldigt lätt mönstrade däck så en bra bit över 25 km/h borde man ju nå. Det var en bra plan i alla fall, men det gick ju inte att tänka på snitt när man ska cykla 11 mil i ren motvind. Tyvärr! Det blev fokus på att njuta av solen och de fina vägarna istället.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zebran redo för våren/sommaren i sommarsulor och med nya heltäckande skärmar!

Hur gick det i motvinden då? Jorå, det var härligt och uppfriskande. Tålamodet började väl rinna av efter runt 60-65 km. Då tänkte jag förkorta rundan genom att ringa min skjuts och be om att bli hämtad längst vägen istället för att behöva cykla hela vägen. Tyvärr hade min mobil laddat ur (den gör det ibland tyvärr.. morr) så det gick ju inte. Någon slags semi-bonk närmade sig (jag kör ju helt utan näring för att späka kroppen lite) och det började väl kännas av efter 4 timmar. Räddningen kom dock efter 95 km när min skjuts dök upp längst vägen! Oron spred sig när jag inte dök upp inom avtalad tid och hade en avstängd telefon! Dagens räddning! Jag var rejält suddig i både blick och sinne här och när det blåste på som värst orkade jag knappt hålla över 15 km/h på platten. Såhär några timmar senare är det mest komiskt hela grejen.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Slingriga vägar och vårlandskap i Uppland!

Det är ju lite pinsamt att 95 km nästan tog 5 timmar men what to do, what to do? Det blåste ju. Det var en bra runda ändå och många timmar i sadeln är alltid många timmar i sadeln. Ibland går det inte lika fort som man tänkt sig och då får man fokusera på annat.

Inför morgondagens MTB-tur så har jag däremot laddat batterierna rejält med massa mat och ska även ta med någon slags näring som kan intas när den suddiga blicken kommer fram. Lära kroppen att använda fett som bränsle i all ära, men när man får den där suddiga blicken är man bara farlig och tjänar nog betydligt mycket mer på att äta något litet.

5 thoughts on “Solskensrunda i svidande motvind! -Eller hörde jag fostrande?

 1. Hej! Jag googlade på Crescent Zepto 600 och halkade in på din sida. Vad tycker du om cykeln? Och hur funkar framförallt växlarna och de lite mer släta däcken? Jag har testat Nishiki Cross Comp som i princip är likvärdig, men med kolfibergaffel och lite mer mönstrade däck. Jag är en stadspendlare men vill ändå ha en ganska rolig träningscykel. Tack på förhand. Mvh Anton

  • Jag tycker den är hur grym som helst, jag har haft en annan CX innan och jag tycker tveklöst att Zepton är betydligt bättre. Jag gillar dels geometrin och designen, sen är det Shimano105 genomgående och det har jag aldrig haft några problem med, mina växlar fungerar klockrent med andra ord.

   Däcken fungerar också hur bra som helst, jag har kört både med de släta däcken som sitter på vid köp och med dubbdäck och det går bra vilket som. Det går ju också att sätta på slicks om man vill :)

   Tror inte du blir besviken alls om du köper en Zepto! Det är en väldigt bra cykel :)

 2. Tack för ditt svar! Det väger mellan Zepton och Nishiki Cross Comp. Två likvärdiga cyklar komponentmässigt. Men Nishikin har carbon-gaffel. Har inte haft möjlighet att provcykla Zepton tyvärr, men på pappret och utifrån dina synpunkter så verkar den vara en mycket trevlig cykel!

  • Jag är ju dessutom partisk eftersom jag har en Zepto så… men jag tror oavsett om du väljer den eller Nishiki:n så får du nog en väldigt bra och funktionell cykel!

   Om kolfiberframgaffeln gör så stor skillnad eller ej låter jag vara osagt, men jag har faktiskt inte märkt någon uppenbar skillnad gentemot min gamla CX som hade kolfiberframgaffel.. kan ju vara en smaksak också hur känslan och vibrationsdämpningen upplevs med kolfibergaffel vs. not kolfibergaffel…

   Men som sagt, bra cyklar båda två, gå på magkänslan! Det är ju du och bara du som ska trivas med den :)

   • Jag är inte heller säker på ifall carbon-gaffeln gör så stor skillnad. Dessutom är Nishikin 1500kr dyrare. Pengar som man kan handla utrustning för istället. Hoppas kunna få chans att provcykla Zepton också, för det är som du säger magkänslan som avgör i slutändan :)

Leave a Reply