MTB-haveri ute på Lidingö

Jag tänkte ju att jag skulle vädra lite ny luft i afton och cykla annorstädes än vad jag brukar! Lidingö är ju inte längre bort än världens slut egentligen så varför inte. Maltes Cykel&Sport erbjuder MTB-träning där ute på tisdagar och torsdagar så idag tänkte jag ge det ett försök. Tyvärr stod ju “En vrickad baklänges tur i Grönsta skogarna med teknisk singel track cykling. Vi håller ett hyffsat högt tempo med mycket stånk och stön i ca 1-1,…5h.” på schemat och när man frågade “vad betyder egentligen hyffsat högt tempo” så var det knäpptyst, då vet man att nu blir det åka av.

Vad två MTB-blåbär gör i den där församlingen kan man ju undra, men jag ger mig själv ett mycket starkt A i ansträngning, entusiasm och “let´s”-anda och typ ett starkt F i utförande. Jag tänkte innan att, för jag är ju lite långsammare än Batman i skogen, att går det riktigt fort så skulle jag be honom fejka ett haveri eller en hjärtattack eller något annat som tog fokus från min egna långsamma insats.

Vi mötte upp med dom andra, 2 ledare från Maltes och sen var vi 6 stycken deltagare. Giraffen försökte hänga på men vi hängde av den jäkeln!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi cyklade ut mot skogen, vi gav oss ut på stigen, jag blev akterseglad ganska direkt för jag hann ju knappt tända lamporna innan alla andra var borta. Sen händer det, lite “plötsligt händer det”-ögonblick. Batman´s bara 2 månader gamla MTB havererar (så går det när man köper billigt skräp… .. . ). Den vägrade frihjula som den skulle så han var tvungen att trampa hela tiden för att hålla kedjan från att hoppa (typ, någonting sånt, jag lyssnade inte så noga). Vi sa hej då till gruppen per telefon, för dom var ju redan långt borta när olyckan skedde, och rulla lugnt hemåt. 30 km blev det ändå, varav ungefär 500 meter stigkörning. Men jag är inte bitter inte, inte alls inte! Seriöst så var det inte hela världen just ikväll, jag fick cykla en stund och leka några minuter i skogen.

Jag har dessutom en plan för hur jag eventuellt ska hinna ut i skogen imorgon INNAN solen gått ner. Hur smutt vore inte det? Jag måste ändå gå lite tidigare från jobbet för att jag har ett naprapatbesök att passa. Hur skönt är inte det egentligen förresten? Några rejäla knäck i rygg/nacke är ungefär lika bra som en riktig sensommarkvällsvinfylla på valfri uteservering i solen! Imorgon blir det ingen fylla, men väl ett naprapatbesök och förhoppningsvis en MTB-tur som även består av lite skogscykling och inte bara asfaltstransport! Batman är bannlyst!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag hade en ren och fin cykel i alla fall, alltid något…

Och på torsdag kanske jag ger Lidingö en ny chans, då utlovas dessutom lugnare tempo och Batman är bortrest så det finns ingen jag behöver agera barnvakt åt (eller använda som ursäkt när jag blir ifrånkörd) med andra ord!

Leave a Reply