PB-kross och bra tröskelträning!

Idag hann jag ut i god tid innan det blev helt mörkt och fick njuta av lite sol och ljus! Hörde jag sommar *klapp klapp klapp* eller? Någon? Stalltipset för alla sommardrömmare är att INTE titta väderprognosen för de närmsta dagarna!!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bro nr1, utsikt ner mot Alvik!

Dagens plan var att cykla 10 km:aren ute på Ekerö, Knalleborg närmare bestämt, på rekordtid. På vägen ut hann såklart solen gå ned helt och mörkret lägga sig men lite sol är bättre än ingen sol. Det blir ju ljusare och ljusare för var dag.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bro nr2, utsikt mot Kärsön (den lilla ön innan Drottningholm)

Det är som jag tidigare skrivit om inget speciellt teknisk spår där ute, det är ganska packad och slät yta att cykla på. En del rötter plus annat sticker upp ibland men inga större svårigheter egentligen. Spåret är väldigt kuperat dock, svänger mycket och det händer hela tiden saker. Eftersom det inte är tekniskt så går det ju undan istället och när det går undan så blir i alla fall jag glad!
Knalleborg10an
Knalleborgs 10 km:are!

Eftersom det bara tar runt 30 minuter att cykla runt så kan man klara sig undan med ganska hög puls. Tröskelpuls till och med, och där uppe är det ju aldrig fy skam att vara! Det syns ganska tydligt när transport övergår i lite mer allvar.
kurvor

Det var soloåkning som gällde hela varvet så jag trodde inte att jag skulle kunna pressa mig så mycket, men det gick ganska bra ändå. Det sprutade mjölksyra ur öronen titt som tätt och jag försökte verkligen trycka på hela tiden. Inte vila på backkrönen eller nedför och verkligen ta i uppför. Jag tror ändå det gick ganska bra. Helgens PB på 34.40 som sattes i ljus och med sällskap blev inte mindre än 29.16!! Ganska bra förbättring, speciellt med tanke på att jag inte hade någon som flåsade mig i örat.

Det “riktiga” rekordet på Strava (ni har väl inte missat Strava förresten? Typ världens bästa leksak) är så jobbigt som 20.55!
Strava
Han är ju man, jag skyller på det. Någon minut kanske man kan kapa fortfarande, men nästan 9(!) minuter känns LITE väl jobbigt. Oavsett så är det en ganska bra personlig utveckling att ha gått från över timmen till under 30 minuter (underlaget kan ha påverkat de sämsta tiderna dock, det går ju långsammare i snö). Det går framåt! Helt klart!

Leave a Reply