Sa jag att jag var blond eller?

Ibland blixtrar det verkligen till i huvudet och saker bara faller på plats, jag har noterat speciellt på de senaste MTB-rundorna att styret “slår tillbaka” lite väl mycket när jag kör över knixiga partier. T.ex. en sträcka med mycket rötter och jag har varit tvungen att hålla något slags krampaktigt tag om styret för att inte både cykel och Karro ska flyga all världens väg.

Sen såg jag Martins post och tänkte jaha… “rebound reglage“, vad är det? Inte har jag någon aning om det, har alla ett sånt på sin framdämpare eller? Efter lite letande så hittade jag igår mitt reglage och det var maxskruvat åt “fast rebound” vilket efter lite googlande ansågs kanske inte vara det mest lämpliga för teknisk terräng! Nu är den inställd halvvägs så länge så kanske man kan känna efter hur långt åt andra hållet man vill gå.

Undra på att man tror att man ska skaka sönder… varför är det ingen som berättat sånt här? Hur ska man som blåbär veta det? Hoppas kvällens tur blir lika len och mjuk som jag ser framför mig i mitt huvud att den ska bli!

2 thoughts on “Sa jag att jag var blond eller?

    • Jo verkligen, jag trodde ju att mitt reglage på styret + trycket i dämparen räckte men rebound:en borde man ju onekligen också ha koll på för att få rätt på inställningen! Sweet att du skrev om det precis :D

Leave a Reply