Haute Route-kostymen är ute

För att byta ämne för en stund från allt gnäll (ja, jag är färdig med det nu) så är det bara 15,5 veckor kvar till mitt superuppdrag med Team Crescent, nämligen HAUTE ROUTE! Häromdagen kom Haute Route-kostymen ut på marknaden. Prisvärt?
hauteroute
Jag tänkte för en stund att, “men åh, bara 225€ för en tröja, det var ju prisvärt“, sen insåg jag att det faktisk inte betyder 200 kr utan snarare någonting åt 2000 kr-hållet. Fast det är ju faktiskt två tröjor. Då blev det plötsligt ok va? Fast vi får 200€ rabatt det första vi får, så då blir ju tröjorna ganska prisvärda ändå för 25€.

Men jag tänker mig att jag kanske ska köpa EN tröja i alla fall så folk faktiskt förstår att jag är med i själva racet och inte är någon cyklande maskot (igen). Tror ni att man blir mer seriös och klättrar snabbare om man har rätt tröja? Det tror jag. Första dagen i alla fall, har man den röda Haute Route-tröjan (som alla andra) kommer man säkerligen sätta skräck och respekt i motståndarna för resten av veckan. Antagligen inte. Men för spänningens skull kan man ju låtsas.

Vädersnacket börjar skrämma mig lite, trots att det bara är början på september och Sydeuropa så kan det vara rätt kallt och rätt dåligt väder i bergen. 5 grader och spöregn på en topp och 35 grader och sol i nästa dal. Hur klär man sig för det? Jag kommer ju definitivt bli tagen för maskot om jag har packväska med mig. Men eftersom det var ganska dåligt väder i fjol så tror vi att lyckan har vänt och att det bara blir sol i år.

Inte ens 4 månader kvar och jag börjar redan bli nervös! Inser ni hur många höjdmeter 20.000 är? Ja, förutom det uppenbara att det är 20.000 höjdmeter så är det bisarrt mycket. BISARRT! Spelar ingen roll att det är fördelat på 80 mil.

Leave a Reply