CykelVasan: Vilken terräng bör man vänta sig?

Jag hittade en väldigt bra video över CykelVasans bana igår, för en som aldrig har cyklat loppet så känns videon väldigt givande. Har man cyklat så kanske den inte alls är intressant, men det är ju en annan sak.

Jag visste ju redan innan att det inte skulle vara så tekniskt så det känns som om underlaget är ungefär vad jag hade förväntat mig. Däremot hade jag i min vildaste fantasi sett framför mig hur man drar upp starten genom gräsbacken där Vasaloppet går. Nu verkar det ju som om det finns någon asfaltsväg runt istället, det kanske är klokare. Tror den där gräsbacken skulle vara ganska slaktad efter några hundra åkare. Fast det kunde ju å andra sidan vart roligt? Lerrally i 3 km för 12000 cyklister! Men ok, asfalt kanske är klokare och säkrare.

Sen är det ju blandat skogsväg och grus/jord. Det verkar inte vara någon stenkrossträcka som EngelbrektsTuren bjöd på flertalet av, tack och lov för det.

Det finns massvis av filmklipp på Youtube från CykelVasan och eftersom jag startar i startled 12 så kändes det här extra intressant. Det ser ju inte alls trångt ut, jag tror det kan bli en riktigt trivsam resa därifrån. Bitvis så ser ju banan rätt så smal ut så ju färre cyklister som man behöver passera/bli passerad av, desto bättre för alla!

Och nej, jag cyklade inte Mälaren Runt idag.
Ny chans imorgon med RoH Uppsala – Stockholm!

Leave a Reply