Ride of Hope: Även en liten insats räknas

Idag går Ride of Hope i mål i Stockholm efter att ha cyklat från antingen Lund eller Umeå. Vissa har cyklat hela sträckan, andra bara några få etapper. Som tradition brukar Fredrikshof Lidingö ordna en uppcykling från Stockholm till Uppsala på sista dagen för att tillsammans med Ride of Hope cykla sista etappen mellan Uppsala och Stockholm.

Ride of Hopes uppdrag är att samla in pengar till barncancerfonden. Och det kanske är lätt att vara lite egoistisk och tänka att “men det drabbar väl inte mig“. Men rätt var det är så gör de det, eller någon närstående, eller ett helt okänt barn som oavsett inte har förtjänat det.

Jag cyklade inte idag, men bidrog med startavgiften på 400 kr ändå som går direkt till barncancerfonden. Även om jag inte har några barn så kan jag (till viss del) inse vidden av att bli drabbad av denna hemska sjukdom. För återigen, man tror att man inte kommer drabbas, men rätt var det är så är en närstående döende och du går och väntar på samtalet som ingen människa vill få. Att ens föräldrar går bort innan man själv får äran att lämna in är ju ingenting konstigt utan något som snarare är att förvänta, men det är ju inte roligare för det. Att inte veta om samtalet kommer idag, imorgon, om en vecka eller om tre månader utan bara att det kommer ske snart är inget jag önskar någon. Vad som däremot är relativt klart är att min pappa antagligen inte kommer få se sin yngsta dotter ens fylla 30!

Att vänta på samma besked om ens barn går ju inte att föreställa sig, att veta att de lilla liv man skapat inte kommer förbli, ofattbart. Ingen borde dö i cancer, speciellt inte barn!

Stötta gärna barncancerfonden genom någon av följande insamlingar. CK08 Ride of hope, Ride of Hope Europe Stockholm eller Team Rynkeby Stockholm. Oavsett fast pengarna går till samma ändamål så kan man i vissa fall bidra även på annat sätt genom att stötta vissa insamlingar. Lämnar man ett bidrag genom CK08´s insamlingen bidrar man samtidigt till damelit-lagets tränarvoden t.ex.!

Nu känns det ännu bättre att cykla Umeå – Stockholm med Ride of Hope nästa år!

Leave a Reply